Het geheim van het toiletblok

Soms loop ik kennelijk achter op de rest van de wereld (of voor, maar dan weet alleen niemand dat ;-)). Zo kwam ik er deze maand achter dat zo’n toiletblok in je wc ervoor zorgt dat je pot aan de binnenkant schoon wordt.

Hoe zou je zo’n toilet schoonhouden?

Ok… het merendeel van jullie zal nu denken ‘duh’ of zoiets. Maar ik wist het niet. Ik klooi al jaren met bruine aanslag in de WC-pot wat ik er met azijn en ecologische wc-reiniger echt niet uitkrijg.

Toen kreeg ik zo’n ding van de supermarkt als extraatje bij iets. Zoon stelde me vervolgens vragen over waarom we gewoonlijk geen wc-blok hebben (en oma en de gastouder wel) en ik vertelde dat we dat gewoonlijk niet hadden omdat het heel fout spul is waar de vissen van dood gaan. Met het idee dat we toch nooit zo’n ding zouden kopen.

Toen bleek dat de wc enorm was opgeknapt van dat toiletblok… Waarna ik na enige innerlijke discussie nog eens twee van die dingen kocht met het idee om beide WC’s nou eens echt goed schoon te krijgen (om daarna weer verder te klooien met azijn en zo).

Wat weer leidde tot een gealarmeerde kleuter, die me ’s morgens om kwart voor zeven (met verontwaardigd haar en de handen in zijn zij) kritische vragen stelde over dode vissen en waarom ik dat nu opeens niet meer erg vond…

Ik zeg nooit meer iets!

(Natuurvriendelijke, bruine aanslag opheffende opties zeer welkom!)

Hangt er bij jou zo’n toiletblok in de WC-pot?

Share
7 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.