Het wegdoen van lastige spullen

Het opruimen en wegdoen loopt hier nog steeds flink door. Laag na laag wordt afgepeld en ruimtes raken steeds leger en meer opgeruimd. Bij het opruimen kwam ik ook deze keer weer dingen tegen die ik moeilijk vond om weg te doen, ook al deed ik er al jaren niets meer mee. Sommige dingen breng je nu eenmaal niet naar stort of ruilwinkel. Of de laatste wil ze niet – dat kan ook nog.

En wat dan?

Na enig peinzen, het heroverwegen van waarde en alsnog weg gooien, eindigde ik met een klein doosje spullen die ik niet weg wilde gooien en die (om wat voor reden dan ook) niet naar de ruilwinkel gingen.

Het merendeel zette ik op marktplaats. Voor een klein bedrag of gratis over te nemen. Het gaat er namelijk niet om dat ik er rijk van wordt (as if… haha!), maar dat ik het zonde vind om spullen met waarde in de kliko te gooien. Mijn fijne detail – landkaarten ben ik op die manier al kwijt aan iemand die er erg blij mee is. En ook de rekenboeken die fijn ondersteunend kunnen zijn in groep 3 verkocht ik voor een klein prijsje op marktplaats.

De afspraak met mezelf is dat ik de rest (nog een paar kleine dingetjes) op marktplaats laat staan tot de advertentie verloopt. Wil dan niemand het hebben dan gaat het alsnog de kliko in. Helaas pindakaas.

Morgen kijk ik of ik die paar gouden sieraden die al jaren in mijn sieradendoosje liggen te verstoffen kan verkopen. De enige reden waarom ik het nog heb is omdat ik het ingewikkeld vind om er vanaf te komen :-).

Wat deze keer hielp om die lastige spullen toch weg te doen, was de vraag of het voor mij belangrijk genoeg was om mee te verhuizen naar mijn denkbeeldige Tiny House.

Wat vind jij lastige spullen om weg te doen? (ook al wil je ze eigenlijk niet houden)

En (mocht het toch gelukt zijn) wat hielp jou over de streep om het toch weg te doen?

 

...
Share
4 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.