Hoe gaat het met Marie Kondo?

Soms is het leuk om oude blogjes terug te lezen. Zoals dit blogje over Marie Kondo. Het lezen van haar boek haalde me over om de was anders te vouwen en om sokken geordend op te bergen. Ook deed ik destijds een bergje spullen weg.

Inmiddels zijn we bijna een jaar verder. Het leuke is, dat ik kleding nog steeds op dezelfde manier opberg. Zelfs de sokken vouw ik nog steeds volgens de methode van Marie Kondo, terwijl juist dat sokken vouwen best meer werk is dan hoe ik het eerst deed (alles los in ieder zijn eigen mandje gooien).

 

Alleen toen ik voor de kerstvakantie flink ziek was heb ik de oude methode weer heel even van stal gehaald, om daarna braaf weer sokken te vouwen. Voor iedereen die zich nu afvraagt waarom ik die sokken in vredesnaam vouw: ik kan op deze manier in het pikkedonker een paar matchende sokken pakken én ze zitten lekkerder door het vouwen.

Daarbij is ladenkast van zoon een verademing sinds ik de was opberg à la Marie Kondo. Simpelweg omdat de kasten zo netjes blijven bij het vouwen volgens haar systeem. Daarbij past er meer kleding op dezelfde plek. Zoon zijn broeken, shirts en beddengoed passen in één lade!

 

In één blik kan ik zien hoeveel broeken en shirts zoon nog heeft. En, minstens net zo belangrijk, zoon kan zelf zijn favoriete kleding pakken zonder een hele stapel kleding overhoop te halen. Gewoon omdat je alle kledingstukken zo kunt pakken.

Helaas heeft de opruimwoede à la Marie Kondo niet alle categorieën in huis bereikt. Door de drukte van werk, kind en het eigen bedrijf van de man kwam ik daar niet aan toe. Mogelijk maak ik de opruimronde af als ik gestopt ben met werken.

Nog negen (!) werkdagen mensen! Ik kijk ernaar uit!

Waart bij jou Marie Kondo nog rond in huis?
En ben jij tevreden over de netheid van je kledingkast?

...
Share
5 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.