Hoe heb jij oud en nieuw gevierd?

De allerbeste wensen voor het nieuwe jaar.
Dat het je veel goeds mag brengen – hoe dat er ook uit moge zien. 

 

Hier hebben we oud en nieuw klein en knus gevierd mét zowaar enig ‘vuurwerk’.

Het zit zo: ik zag voor de feestdagen dat ze een ‘vuurwerkpakket’ verkochten bij de Dirk voor 3,99 euro. Gewoonlijk doen we niet echt iets met vuurwerk. Vorig jaar staken we echter met zijn allen sterretjes aan bij mijn broer en dat vond zoon helemaal geweldig. En dus kocht ik dat vuurwerkpakket.

Kijk: dit is ‘m, ons budget vuurwerkpakket

Na het gourmetten (ik weet het… standaard, maar wel lekker 🙂 ) was het zowaar voor het eerst een half uurtje droog en toen hebben we in de tuin een klein vuurwerkfeestje gehouden. In het pakket zaten knalerwten (van die dingetjes die je op de grond gooit en dan geven ze een lichtflitsje en doen ze ‘pang’), trektouwtjes (aan twee touwtjes trekken en dan doet het ‘pang’), sterretjes in 5 verschillende maten en partypoppers (je trekt aan een touwtje en dan doet het zachtjes pang en schiet er confetti uit).

Beide kinderen mochten de knalerwten doen en zoon mocht meehelpen met de sterretjes. De man heeft de rest laten knallen. De knallen waren overigens niet hard. Onze katten waren er in ieder geval niet van onder de indruk en die houden gewoonlijk toch echt niet van vuurwerk.

Alles bij elkaar zijn we er zeker een half uur mee bezig geweest, zoveel zat er nog in dat pakket. De kinderen vonden het fantastisch. De man en ik moesten er wel even om lachen. Hoeveel lol kun je hebben met een vuurwerkpakket van 3,99? Wij kennelijk heel veel 🙂

Om half acht lag de boel in bed. De man en ik doken voor tienen ook onder de wol. Heel saai, maar aangezien dochter regelmatig om 6.15 uur ligt te zingen in bed wel zo prettig. Ik zette mijn wekker om 5 voor 12 en sliep zowaar nog een uurtje. Om middernacht keken we met zijn allen vuurwerk (de kinderen werden er wakker van) en aten we een (gekochte) oliebol. Nou maar hopen dat de boel zo weer inslaapt (het is nu 1.30 uur en de kinderen vinden de enkele knal die er nog is spannend, dus ik zit op de gang te gapen) en dat dochter niet om 6.15 luid ligt te zingen in bed.

En als ze wel vroeg wakker zijn dan is er koffie en gaat ook dat weer voorbij. Het samen vuurwerk kijken was wel echt genieten.

Hoe heb jij oud en nieuw gevierd?

...
Share
5 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.