Hoera het is weer weekeinde!

Hoera het is weer weekeinde! Het wordt bijna saai, maar ik bakte nog eens plaatkoek met noten en chocolade. En dan gelijk een dubbel recept wegens erg lekker en dat je dan ook nog eens wat uit kunt delen (als ik dat op tijd doe…). Het was wel een bakken in drie bedrijven, want gisteren kraakte ik de walnoten ervoor (waar de man vanmorgen weer een handje van opat..), vanmiddag bakte ik de bodem en, door tijdsgebrek, deed ik net alle andere ingrediënten op de bodem om ‘m af te bakken.

Voor dit weekeinde ben ik nog aan het verzinnen wat we gaan doen. De man moet nog (thuis) werken en die is moe van al het gewerk. Tegelijkertijd ben ik een beetje moe van onze nu 16 weken durende quarantaine (niet helemaal in quarantaine, maar we hebben de deuren toch behoorlijk gesloten gehouden in verband met het wennen en hechten van onze dochter). Misschien is het een goed moment om een klein uitje naar familie te organiseren. En zo niet deze week, dan toch wel volgende week.

Of we doen dit weekeinde een klein, maar leuk uitje waarbij we misschien ook nog leenkind meenemen. Ik mis alleen een beetje de inspiratie. Wandelen vind ik met die gure wind en al die regen niet zo fijn. Rondhangen in een speeltuin met dit weer hoeft ook even niet. En de binnenspeeltuin is best duur, zeker als we op onze kosten een kind extra meenemen. Aan de andere kant… Het kan best lijden en de kinderen vinden het een TOP-uitje.

Wat zijn jouw plannen voor het weekeinde? En maak / haal jij ook wat lekkers voor het weekeinde? Zo ja: wat? (en zo nee: waarom niet? ;-))

Hieronder nog wat foto’s van de plaatkoek in wording.

Bodem van suiker, kokos, zelfrijzend bakmeel en gesmolten boter, met daarop stukjes pure chocolade.
Daaroverheen gecondenseerde melk, of zoals hier: het dikke deel van de kokosmelk (niet de variant die je drinkt)met een paar schepjes suiker.
En zo ging hij de oven in.
...
Share

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.