Huiswerk voor ouders

Als ik ergens een gruwelijke hekel aan heb, dan is het aan huiswerk voor ouders. Sinds zoon op school zit komen er vanuit verschillende hoeken van die verplichte dingen voorbij. Vriendenboekjes zijn nog tot daar aan toe. Na enige oefening en het uitprinten van 20 keer dezelfde foto op pasfotoformaat vul je die dingen tussen drie bedrijven door zó in. IK vul die dingen tussen drie bedrijven door zo in. Want zoon kan pas sinds kort een beetje schrijven, en raad eens? Sinds ze kunnen schrijven komen er nauwelijks nog vriendenboekjes voorbij. Een groot voordeel van de vriendenboekjes is dat er meestal geen heel strikte tijdslimiet aan zit (hoewel kwijtraken, dan wel 4 weken laten liggen toch echt uit den boze is – helaas hebben we beide opties hier getest…  ).

Dan waren er vanuit school nog ‘de voorleestas’ en ‘Borre’ (een knuffelbeest in een koffertje wat komt logeren). Die voorleestas was nog wel oké. Niet dat we niet voorlezen, maar er zat geen strikte tijdslimiet aan die tas en boeken lezen we altijd wel. Borre vond ik echter nogal een veeleisende logé. Niet alleen kwam  het beest met drie boekjes en een strikte logeertermijn van een week. Borre nam ook een dagboek mee wat we dienden in te vullen.

Die boekjes hebben we gelezen en hoewel we hier wel leukere boekjes in de kast hebben staan waren ze wel oké. Dat dagboek was echter wel even een dingetje. Niet alleen hadden we Borre niet meegezeuld naar allerlei activiteiten (waar je dan foto’s van moet maken met Borre erbij), ik dacht ook pas weer aan dat dagboekje op zondagavond….

Dus gaf ik zoon twee opties: we geven beest terug en zeggen dat we geen tijd hadden óf zoon mocht zelf nog even wat leuke actiefoto’s maken van het beest die ik dan in het dagboekje zou plakken. Zoon koos voor optie twee, maakte leuke foto’s en ik plakte ze na bedtijd met een paar regels tekst in het boekje.

Ondertussen zit ik me af te vragen of ik de enige ben die een gruwelijke hekel heb aan dit soort werkzoekerij.

Ik bedoel maar: naast het huishouden, halen en brengen van de kinderen, koken, wassen, met de koters naar de speeltuin, knutselen, leuke uitjes maken, fysiotherapie, voorlezen en weet ik veel wat allemaal zit ik eerlijk gezegd echt niet te wachten op huiswerk.

Nou ja… het is klaar. Daaaaaaaag Borre.

 

Wat vind jij van dat soort klusjes? 

 

...
Share
11 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.