Ik woon hier

De meest gestelde vraag rondom onze dochter is ‘en…. is ze al een beetje gewend?’ Mijn standaard antwoord is, dat zowel zij als wij al aardig gewend zijn (ik kan me geen leven zonder dochter meer voorstellen dus da’s een understatement van mijn kant uit 😉 ), maar dat het wennen en hechten op dieper niveau veel langer duurt. Daar staat namelijk voor een kind gemiddeld 2 keer de leeftijd bij aankomst voor, maar al met al is hechting een ingewikkeld proces wat je niet precies kunt meten. In ieder geval kost het tijd. 

Dat dit zo is, dat zie je niet op het eerste gezicht maar merken wij wel. Vandaag, ongeveer vier maanden na thuiskomst, kwam voor het eerst familie op bezoek bij ons thuis. Onze dochter reageerde enthousiast en leek redelijk ontspannen, maar bij mij in de keuken moest er een paar keer heel nadrukkelijk ‘ik woon hier’ gezegd worden. Ze keek me daarbij vragend en heel oplettend aan. Het was een stelling die ik meerdere keren moest bevestigen voor het goed was. Opa en oma gaan straks weer naar huis vertelde ik. Maar jij woont hier, dus jij blijft hier bij mama en papa. 

Ook na het vertrek van opa en oma en bij het in bad en naar bed gaan kwam het terug. ‘Ik woon hier.’ ‘Ik woon hier! Er werd zowaar bij gestampt. 

En we herhaalden het nog maar een paar keer. Ja meisje… altijd en voor altijd, wat er ook gebeurd. Jij hoort bij ons.

Jij woont hier.

...
Share
5 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.