Imperfect leven (en bloggen)

Het rommelt hier nog steeds met de school van zoon, maar ik heb vooralsnog geen zin om daar inhoudelijk veel over te schrijven. Laten we het erop houden dat onderwijs op school niet altijd zomaar past. Zeker als je een kind hebt waarbij dingen anders werken dan standaard. En dus is zoon veel thuis (met instemming van alle partijen). Wat voorlopig een werkende oplossing is, maar wat ook betekent dat ik aan de eettafel met zoon schoolwerk zit te doen. Want werken aan voorzichtig starten op school is één ding. Zorgen dat hij daarbij geen gigantische achterstand oploopt is weer heel wat anders.

En dus ben ik druk. Want alle andere dingen lopen natuurlijk ook gewoon door.

Op de rustige dagen starten we met een gezamenlijk ochtendritueel gevolgd door schoolgang van 1 of 2 kinderen en het ophalen van zoon. Om daarna met zoon schoolwerk te doen. Vervolgens haal ik dochter op, wordt er gegeten en doen we ’s middags wat samen – afgewisseld met huishoudelijk werk en koken. Dat laatste gaat soms beter en soms minder goed, al naar gelang hoe beide kinderen in hun vel zitten. Want dochter moet een jaar na aankomst het opeens ook een paar uur per dag zonder mama doen. En dat is soms best pittig voor haar.

Op andere dagen is dochter heel de dag thuis en jongleer ik aan de eettafel tussen de werkjes van zoon en een actieve kleuter – wat ik best een uitdaging vindt. Om daarna de rest van de dagelijkse riedel te doen. En als de boel op bed ligt zijn er altijd nog administratieve klusjes die gedaan moeten worden enzovoorts.

Niet helemaal wat ik me voorstelde bij de start van het nieuwe schooljaar…

Nu het stof van het schoolgedoe enigszins is neergedaald (Hopelijk voor langere tijd – met dit soort dingen zit je soms zomaar opeens weer in een zandstorm), komt er in alle drukte hopelijk weer wat tijd om te bloggen – want er gebeurd hier van alles, het komt alleen niet online.

 

 

...
Share
4 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.