In de ban van tomatensoep

Soms kunnen blogposts van anderen me zo bezighouden – en dat zijn niet altijd de blogjes waarvan je het zou verwachten. Zo was het ook met de tomatensoep van Huisvlijt. Zij kocht een tomatenpakket bij de Appie en maakte daar tomatensoep mee. Ik las het en het idee van tomatensoep kleefde zich vast in mijn brein.

Ik moest en zou tomatensoep maken… Alleen dan niet met zo’n tomatenpakket. Maar hoe dan wel? Tomatensoep zit namelijk niet in mijn repertoire. Toevallig was ik bij de Albert Heijn, waar een pakje voorgedraaide biologische soepballetjes met 35 % korting naar me lag te lonken. En toen wist ik gelijk wat ik wilde maken: zo’n gladde, donkerrode tomatensoep met ballen. Zo eentje als je vroeger kreeg als je in een traditioneel restaurant om tomatensoep vroeg.

Heerlijke zelfgemaakte budget tomatensoep

Zonder recept is het spontaan een erg lekker soepje geworden. In totaal was ik er 3,04 aan kwijt. Dat kwam grotendeels door de biologische, voorgedraaide soepballen. In totaal gaan er zo’n 9-10 porties uit de pan soep – als voorgerecht wel te verstaan. Soep als hoofdgerecht vinden we hier allemaal namelijk maar zo-zo.

Hier vind je het recept voor tomatensoep.

Welke soep vind jij het lekkerst?

...
Share
4 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.