Inpakken en wegwezen!

Onze herfstvakantie is ten einde.

Het was goed, maar nu is het tijd om weer naar huist te gaan en dat is ook fijn.
En dus doen we het hele inpakgedoe nog eens andersom. We lijken op de terugreis minder spullen bij te hebben. Dat de twee dozen met eten inmiddels zijn gereduceerd tot een halve doos scheelt best veel. Verder had ik allemaal dingen meegenomen op vakantie die weg mochten. Dat varieert van playdough in een vage groen-bruine kleur waar de kinderen al eeuwen mee doen tot vaatdoeken met de gaten erin. Ik laat die dingen hier achter in de vuilnisbak.

 

Verder pak ik als nieuwigheid bijna alle spullen de avond van tevoren in. Gewoonlijk vind ik mijn kind-vrije tijd te kostbaar voor dat soort dingen, maar enigszins relaxt opstaan en weg gaan heeft ook wel wat. Vakanties doen wat met kinderen en met onze kinderen nog wat extra. Dit geeft daardoor rondom het vertrek altijd een enorme hoeveelheid drukte, dovigheid en humeurigheid – waar ik niet tegen kan als ik mijn hoofd nodig heb om spullen in te pakken.

Door ’s avonds zoveel mogelijk in te pakken kan de man morgen na het ontbijt en een snelle laatste inpakronde de kinderen afvoeren richting speeltuin. Ik zet dan alle spullen in de auto en loop het huisje nog eens na. Waarna we enigszins relaxt weg kunnen rijden. Of dat is het plan.

Voor onderweg heb ik voor iedereen een banaan, een bak met stukjes appel, kerstomaatjes en komkommer, studentenhaver en water.  Mocht de rit toch langer duren dan verwacht, dan heb ik voor zoon dan nog een halfje belegt (glutenvrij) brood. Voor ons koop ik dan morgenochtend nog maar wat broodjes in de dure parkwinkel.

Voor de lunch thuis heb ik vandaag een flinke portie van de erwtensoep ingevroren. Die gebruik ik gelijk als koelelement voor de overgebleven kaas en roomboter. En voor overmorgen in de koffie staat er thuis in onze vriezer twee keer een liter melk klaar. Aangezien er thuis ook nog aardappels, wortels en vriezer voorraad aanwezig is en we zelf brood bakken (en meel is er nog volop). Is er dan geen nood om voor maandag (of dinsdag…) boodschappen te doen.

Hè… ik heb zin om weer naar huis te gaan!

Hoe ziet jouw favoriete herfstvakantie eruit?

Share
10 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.