Kerstdiner op school: gewoon of gala?

Na rijp beraad is in overleg met zoon en juf besloten dat zoon toch naar het kerstdiner gaat. Hij ziet er wel een beetje tegenop, maar wil toch graag gaan, omdat zijn vriendjes ook gaan (en vorig jaar vond hij het spannend, maar ook erg leuk).

Het kerstdiner op de lagere school is hier een hele happening wat  ’s avonds plaatsvindt van 17.00 tot 19.00 uur. Alle kinderen komen in nette kleding naar school. Ze worden verdeeld over groepjes met jonge en oudere kinderen door elkaar. Het eten is een lopend buffet, gemaakt door de ouders.

Vorig jaar heeft het me eerlijk gezegd nogal overvallen hoe netjes alle kinderen gekleed waren. School had er niets over gezegd en ik had niet aangevoeld dat het een heel evenement was. Dus daar stond ik met een casual geklede zoon tussen allemaal erg chic geklede kinderen… Dat wilde ik dit jaar wel even iets anders aanpakken – zonder er kapitalen aan uit te geven overigens. Want waarom een kapitaal uitgeven aan een setje wat je kind maximaal vier keer draagt?

Gelukkig had ik voor zoon nog een nette zwarte blouse in de kast liggen. Ik kocht er voor drie euro een zwarte stropdas bij. Nette spijkerbroek eronder en klaar is de kleine man. Het leuk is dat zijn vader precies dezelfde blouse heeft (daarom had ik die blouse voor zoon ook gekocht). Voor hem kocht ik dus ook een zwarte stropdas. Kunnen ze met kerst hetzelfde aan. Dan is 2/3 van ons gezin voor dertien euro helemaal klaar voor de kerst.

Bij het rondkijken naar een blouse zag ik overigens nog wel wat leuke dingen voorbij komen. Eerlijk gezegd schrok ik wel een beetje van de prijzen hier en daar. Onderstaande (zeer betaalbare) opties bij de Hema  – waar ik overigens geen aandelen in heb – bevielen mij zeer. Ik vind dit leuke blouses / shirts voor een nette gelegenheid. De prijs ligt tussen de 7 en 13 euro.

 

 

 

 

 

 

Allemaal leuke opties voor een geklede kerst. De blauwe blouse zou ik als casual chic op een spijkerbroekje doen. De tweede blouse is wat meer gala. Met een gilet of colbertje en een zwarte broek maak je het helemaal af. Persoonlijk vind ik het t-shirt met het stropdas design erg leuk. Een soort mix tussen netjes en casual, waar zoon zich volgens mij wel goed bij zou voelen. Ik vind het echt een heel leuk shirt.

 

 

Verder maakte ik een opzetje voor een lactose- en glutenvrij kerstdiner – want zoon kan niet mee eten met de rest. Niet al te moeilijk, want er is nog steeds minimale energie. Gelukkig is de man thuis om hand en spandiensten te verrichten.

Nu alleen nog hopen dat de met de juf besproken handvatten het inderdaad minder spannend maken, zodat we daarna zelf ook nog een leuke kerst hebben.

 

Hebben jouw kinderen ook een kerstdiner op school?
Gaan ze dan ook in gala?

...
Share
11 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.