Kinderbrillen gedoe

Dochter moest een bril. Dus togen we met het papiertje van de orthoptist naar de Hans Anders. We zochten en vonden drie leuke brillen (2 gewone en 1 zonnebril) die we met korting kochten. Dochter was blij en we togen opgewekt huiswaarts.

Na 1 dag lag echter het neusvleugeltje van bril 1 eraf. Gelukkig was er een tweede bril. Die ging op en dochter en bril kwamen de week goed door.

De vrijdag erop toog ik met mijn gevolg naar de orthoptist en gelijk daarna naar de brillenzaak. Het wachten duurde oneindig lang (pffff met twee kinderen die al compleet uitgewacht waren door afspraak 1), maar uiteindelijk toog ik met twee stuiterende kinderen, een gerepareerde bril en twee reserve neusvleugeltjes huiswaarts.

De dag erna verboog dochter het metalen dingetje van de net gerepareerde bril. Ik foeterde wat en zette haar bril 2 op, waarvan nog geen 5 minuten later ook het metalen dingetje verbogen was. Expres gesloopt dus…

Accuut begreep ik de ‘neusvleugel-hel’ waar een andere moeder onlangs naar verwees toen we over kinderbrillen praatten.

Enfin. Dochter werd streng toegesproken. Ik vertelde haar nog maar eens dat brillen duur zijn en dat ze het aan moet geven als de bril niet lekker zit. Daarbij moet ze noodgedwongen (de neusvleugels moeten weer passend worden gezet) mee naar de brillenwinkel. Ik legde haar uit, dat dat betekent, dat ze in plaats van een leuke speelafspraak dan weer een poos moest wachten in de brillenzaak – en dat dit iedere keer zo zal gaan als haar bril kapot is.

En nou maar hopen dat die bril nu beter heel blijft.

Heb / had jij brildragende kinderen?
Hoe ging dat?

...
Share
13 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.