Kinderen en zooi

Met de komst van nummer 2 merk ik dat een aantal praktische zaken rondom spullen veranderd zijn. Opeens gebruiken we alleen de grote pannen, lijken de kleine pannen overbodig en moeten een flink aantal spullen opeens weer hoog opgeborgen worden. Daarnaast kwamen er ook spullen bij: wij kochten het één en ander, kind kreeg spullen mee en we kregen ook nog het één en ander.

Spelen zonder speelgoed

Alles bij elkaar klopt onze oude indeling van de kasten opeens niet meer en lijken er veel meer spullen te zijn dan eerst. Met een kind wat (nog) niet opruimt (uhm… maak daar maar 2 kinderen van) met een voorkeur voor het omkeren van bakken en een aanleg tot het kundig trashen van de woonkamer werd (wordt) ik gek van de zooi.

En natuurlijk hadden we in Hongarije veel minder spullen (wat eigenlijk best fijn was – afgezien van een chronisch tekort aan jurkjes, waardoor ik twee jurkjes non-stop heb gedragen). Wat beslist niet leidde tot minder speelgenot – integendeel!

En dus ben ik bezig met een grote post-‘vakantie’ / post- ‘adoptie’ opruimactie. Want ja: doe mij dat minimalistische immer opgeruimde (want nauwelijks spullen en dus weinig op te ruimen) huishouden maar.

Weg gaat: speelgoed waarmee niet gespeeld wordt, alles met teveel van hetzelfde (en wat geen paard is), te kleine pannen, de tefalpan die we kochten voor onze huizenoppas en verder alles waarvan ik geen zin heb om het nog langer te bewaren.

Dan nog een opruimcursus voor peuters en grote broers erachter aan en dan wordt het hier súper netjes. Hahahahahahahahahaha!

Moet ik die kinderen alleen nooit meer meenemen naar het strand of ander natuurgebeuren, waar ze bergen zand, schelpen, zand, takken, zand en slakken van mee naar huis nemen (of zo).

(Hoe) houd jij je huis netjes met kinderen?

 

 

...
Share
14 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.