Kleding opruimen

Met een scheef oog naar de methode van FLYlady probeer ik elke week een andere ‘zone’ onder handen te nemen. De afgelopen week waren de slaapkamers aan de beurt. Aangezien de herfst nu toch echt is begonnen ruimde ik de kledingkasten op. Of beter gezegd: kledinglades. Uit het boek van┬áMarie Kondo is dat namelijk de tip die hier het beste beklijft:

Geen stapeltjes zoals deze in de kledingkasten van de kinderen.

Als je kleding netjes opvouwt en daarna achter elkaar in een lade legt, dan heb je een heel goed overzicht over al je kleding en kun je overal bij zonder stapels om te gooien. Op die manier lukt het ook de kinderen redelijk goed om hun kledingkast netjes te houden. Onze kinderen hebben dus een MALM ladenlast met drie lades, waarin ik een eenvoudige verdeling heb gemaakt:

  1. In de bovenste lade liggen ondergoed, pyjama’s, sokken en hemden (in mandjes).
  2. In de middelste lade ligt alle kleding die in dat seizoen gedragen wordt (+ eventueel nog beddengoed als er teveel ruimte over is)
  3. In de derde lade ligt alle kleding voor het volgende seizoen (+ eventueel beddengoed).

Het is een systeem wat werkt ­čÖé

Inmiddels weet ik ook dat kinderkleding die dit seizoen nog net past, volgend jaar echt te klein is. En dus ruimde ik grondig op. Alle zomerkleding en precies passende sandalen gingen weg. Daarna ruimde ik ook nog de voorraad kinderschoenen op. Van zoon had ik namelijk wat (goede kwaliteitsschoenen) bewaard. Maar hoe goed ze ook nog zijn, het zijn wel echt jongensschoenen. En dus gaan ze weg. Dochter is toch wel een echt meisje – meisje. En hoewel ze best graag bergschoenen draagt wil ze er wel graag roze in terugzien.

Alles bij elkaar (er kwam nog wat kleding van mezelf bij + eerder uitgezochte kleding van de kinderen) waren het maar liefst zes volle vuilniszakken. De hele boel gaat naar Kledingbank Zeeland, die kleding schenkt aan mensen die het minder hebben dan wij. Naar ik begreep doet deze stichting dit op een hele mooie manier. Er wordt een persoonlijke afspraak gemaakt als iemand er kleding uit mag zoeken, waarbij er moeite gedaan wordt om echt wat moois te vinden voor diegene. Mensen die er kleding uit mogen zoeken zijn er echt heel blij mee. Kijk en da’s dan mooi. Zoveel lol ga ik uit een te klein kinderjurkje echt niet meer halen ­čśë

Wat doe jij met kleding die je niet meer draagt?

 

...
Share
5 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.