Klein genieten

Soms zijn dagen gewoon, maar dan net wat beter. Vandaag was zo’n dag.

De mooiste twee dingen waren de wandeling die ik vanmiddag met de kinderen maakte en het avondeten.

Omdat de spanning voor kerst behoorlijk opliep (we doen drie keer niks, maar goed…), nam ik de kinderen mee naar het strand zodat ze daar dan gillend rondjes kunnen rennen. Niet dat ze dat doen trouwens. Zodra we de natuur inlopen komt de rust. Helaas is die ook weer over zodra we thuis komen, maar dan is het in ieder geval ergens rustig geweest.

Aan het strand was het buitengewoon mooi. Er was geen wind, waardoor het water wat was blijven staan op het strand werkte als een gigantische spiegel. De wolkenpartijen waren indrukwekkend en er lag schuim op de golven. Prachtig vonden we het. Wat een rijkdom om hier zomaar even naar toe te kunnen rijden.

Kijk maar:

Mijn lieve banjers speelden met het schuim en namen laarzen vol zand mee terug.

Het was fijn om te zien dat ook hier een bak voor zwerfafval was geplaatst. Kennelijk heeft de gemeente goede voornemens :-).

Met twee plastic afvalzakjes in m’n jaszak was het niet moeilijk om hieraan bij te dragen. Gelukkig was dit strand een stuk schoner dan het strandje aan de Oosterschelde waar we eerder waren.

Het kerstdiner ’s avonds was ook fijn. Onze kinderen vinden het oprecht leuk om te tafelen. Zelfs de ananaskersen die ik had gekocht (0,70 euro voor een bakje) vonden ze lekker. Een mooi gedekte tafel met kerststol, lekker beleg (niet te uitgebreid, maar net even anders dan anders) en sfeerverlichting vinden ze het toppunt van gezelligheid. We zaten zomaar drie kwartier aan tafel.

Al met al een hele fijne manier om 24 december door te brengen.

Wat doe jij de dag voor kerst?

En begint kerst voor jou ook al op kerstavond?

 

...
Share
2 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.