Het school kerstdiner

Vandaag was het kerstdiner op school. Voor de leerlingen is dit naast de schoolreis hét evenement van het jaar. Zoon zag er even tegenop, maar had er uiteindelijk toch wel veel zin in. En dus had hij zichzelf én zijn zus vanmorgen om half 7 al in hun kerst outfit gehesen :-). Schattig om dan gewekt te worden door twee van die netjes aangeklede kinderen 🙂

Voor het kerstdiner maakte ik mijn favoriete chocolade-amandelmuffins (volgens dit recept van Nigella Lawson – minus de sinaasappel).

Het leuke aan die muffins is dat ze én erg lekker, erg makkelijk (vooraf) te maken / in te vriezen zijn en dat ze daarnaast nog gluten- en lactosevrij zijn ook. Dat laatste is voor zoon even geen must, maar we vonden het wel leuk om ook iets mee te nemen voor een aantal kinderen die tijdens het kerstdiner wel aan een strikt dieet zijn gebonden.

Op school aangekomen vond ik het jammer dat ik mijn camera was vergeten. Wat een creaties waren er gemaakt! Mijn bescheiden muffins vielen er qua aankleding bepaald bij in het niet. Niet dat ik daar last van heb – maar het viel me wel op.

Zo zag ik een  heel eetbaar sneeuwlandschap met daarop groene kerstbomen (met ballen…), sneeuwpoppen en een complete trein die om het geheel heen stond opgesteld (serieus!). Dat alles van cake met heel veel gekleurd glazuur of zoiets dergelijks. En zo waren er meer van dat soort dingen.

De kinderen en het onderwijzend personeel hadden zich netjes aangekleed en de ruimtes waren mooi versierd. Alles bij elkaar was het een fantastisch kerstdiner, waar zoon heel erg van heeft genoten.

Ik genoot van een afstandje mee en ben ondertussen blij dat dit ook weer achter de rug is. Nog één dagje school en dan is het VAKANTIE!!

Heb jij ook al vakantie / vrij? En wordt het kerstfeest op school bij jullie ook  zo groots gevierd?

foto: Stockfoto

 

 

 

...
Share
6 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.