Klussen, opruimen en marktplaats

Het klusgebeuren zorgt hier voor een typische kettingreactie.

De man wilde (moest) de kozijnen schilderen. ‘Dus’ knapte hij eerst de voortuin op (de kozijnen zijn nog steeds niet gedaan trouwens). Ondertussen was ik alvast bezig met de voorbereidingen voor de komst van de keuken. Nee, niet het uitzoeken van aanrechtbladen en zo… dat moet nog (ik zei niet dat we logisch te werk gaan he…).

Omdat wij zelf en een werkende keuken ook ergens moeten zijn terwijl de nieuwe keuken wordt geplaatst ben ik de garage aan het opruimen. Die garage is een verlengde verzamelplaats van alle spullen waarvan we al jaren niet weten wat we ermee moeten. Lees: we gebruiken het niet meer, maar weggooien is zonde.

Als een soort van uitdaging heb ik gesteld dat alle inkomsten van marktplaats in de uitjespot gaan. Alles wat niet verkoopt / de moeite niet is om te verkopen gaat naar de kringloop (of de stort).

Het gaat niet supersnel hoor, want we hebben heel veel spullen (als in echt heel veel spullen…). Maar toch gaat het leuk. Van alles wat ik in mijn handen heb gaat minstens 2/3 weg. Ik bracht al twee auto’s vol naar de kringloop en er ging al best veel weg via marktplaats. 158,50 euro hebben we inmiddels verdient (na aftrek van een tientje aan ijsjes en andere leuke dingen). Dat is toch best een flink bedrag in de uitjespot en de verkopen lopen door!

En dat terwijl marktplaats op dit moment echt niet hard loopt (door het weer? vakantie?).

Sommige dingen lopen tot mijn verbazing niet (merk – fietsstoeltje voor een klein bedrag), andere dingen die voor ons geen waarde hebben zijn dan weer in een mum van tijd weg (lossen onderdelen van een oude racebaan).

Ach ja. Het is fijn dat de garage steeds leger wordt. Ik kijk uit naar het eindresultaat! Een opgeruimde, vrijwel lege garage waar alleen dingen in staan die ook daadwerkelijk gebruikt worden.

Hoe ziet jouw berging eruit?

...
Share

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.