Klussen

Met de adoptiereis en terugkomst met dochter is hier het afgelopen half jaar weinig gebeurd qua onderhoud.De moed zakte me eerlijk gezegd in de schoenen met alle klussen die er liggen en een gebrek aan ruimte of tijd om die klusjes te doen.

De man is namelijk zo druk dat hij nergens aan toe komt. En ik …. tja… ik doe alles met een peuter aan mijn zijde. Een peuter die echt heel erg GRAAG wil HELPEN. Met de was en het uitruimen van de vaatwasser lukt dat prima. Als het om kleine schroefjes gaat en zaken waarbij ik me echt moet concentreren (of waarbij peuters uit ramen kunnen vallen) wordt het een stuk lastiger.

De laatste weken ben ik bezig om stukje bij beetje klusjes te doen of te regelen dat ze gedaan worden.

Zo is vandaag het rolluik van dochter haar kamer gerepareerd. Het ding sloot niet goed meer en dus lieten we hem ook overdag  dicht. Niet fijn zo’n kamer die altijd donker is. Gelukkig is dat nu verholpen. De rolluiken meneer zou eigenlijk ook de binnenzijde van de rolluiken schoonmaken (voor wie die dingen niet heeft: daar kun je dus niet / nauwelijks bij). Helaas bleek dat bij ons het rolluik vanaf de binnenzijde van de woning bereikbaar is in plaats vanaf de buitenzijde. En dan doe je weinig met een hogedrukreiniger… Dat wordt dus een zelf – doe – klusje voor over een hele poos. Omdat de reparatie maar een klein klusje was rekende hij ook maar een klein prijsje, dus dat was fijn.

Het volgende euvel wat op stapel staat is het metalen badkamerraam wat niet meer open of dicht wil. Het ding staat al maanden op een constante kierstand. Niet heel storend, maar wat zou het fijn zijn om dat raampje weer eens goed open te kunnen zetten. Ook dat wordt waarschijnlijk een reparateur, omdat we zelf geen beweging in het raam krijgen en er op internet weinig te vinden is over metalen draai-kiepramen (helaas). Zelfs het vinden van een reparateur kostte even wat moeite.

Dan is er nog de oven die zichzelf blijft verwarmen. Waarschijnlijk komt dat door een kapotte thermostaat. We gaan ervan uit dat de man die wel kan vervangen – mits we een nieuwe thermostaat in huis hebben die in dat model oven past. Om die te bestellen moet er gezocht worden naar een bepaalde code. Aan de voorzijde van de oven is er geen code te zien. Geen idee of ik de oven uit het kastje moet schroeven, of dat een kind dat stickertje simpelweg heeft verwijderd…. De oven is overigens aan de kookplaat gekoppeld, dus het het is geen apparaat wat we zomaar kunnen vervangen (helaas).

Oh ja… en dan hebben we nog de grasmaaier! Nr 2 van Coolblue en nr 2 die instort. Deze maaide het gras precies 1 (één!) keer, voordat hij het begaf.

Ik vind er heel veel van, maar zal me qua gemopper een beetje inhouden. In ieder geval heb ik Coolblue eindelijk gebeld en nu ‘mag’ ik het ding retour sturen. Zo fijn… het demonteren, benzine eruit zien te krijgen, inpakken en naar een postpunt verslepen van een grasmaaier die het precies 1 keer deed. En dat dus voor de tweede keer! .Op deze manier is het minder werk om de tuin met de keukenschaar bij te werken dan om het met een grasmaaier van Coolblue te doen. Gelukkig heb ik dit keer de originele doos bewaard…

Coolblue (die van die glimlach…) zou nog kijken of ik mijn geld wel terug kon krijgen. Ik hoop het maar, want die glimlach van mij is behoorlijk weg gezakt en hun grasmaaiers mogen ze houden. Doe mij maar gewoon weer een tweedehands grasmaaier voor een fractie van de prijs die het gewoon doet.

Enfin…

Langzaam maar vastberaden worstel ik me door die rotklusjes heen.

En werkende ovens, grasmaaiers, rolluiken en ramen zijn heel fijn, dus daar kijk ik dan alvast maar naar uit.

Wat vindt jij de lastigste klusjes om te doen / regelen?

 

 

 

...
Share
4 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.