Koopjes en kaplaarzen

Twee keer per jaar is er een kleding- en speelgoedmarkt bij een kerk hier in de buurt. Alle dames werpen zich dan op een massa kleding. Soms is er ook een enkele (ietwat verbijsterd kijkende) man bij. De vrouwen komen met boodschappentassen vol kleding weer naar buiten en ook ik haalde er de afgelopen jaren bijna heel mijn garderobe vandaan. Deze keer twijfelde ik: te weinig slaap in combinatie met een rumoerig ochtendgebeuren en het noodgedwongen meenemen van dochter (de man moest weg) deden mij aarzelen.

Zoiets, maar dan saai effen blauw.

Uiteindelijk ben ik toch gegaan en ik ben blij! Niet alleen kocht ik een paar leuke dingen, het was ook goed om even iets voor mezelf te doen. Dochter hield zich goed en hoewel ik niet zo grondig op kledingjacht kon als anders vond ik het een geslaagde ochtend. Ook fijn om te merken dat ik met dochter dit soort dingen kan doen.

Dat dochter mee was hielp ook bij het inperken van de aankopen. Met een massa mooie, goedkope (tweedehands) kleding heb ik toch de neiging om (te)veel te kopen. Nu moest ik meer doelgericht keuzes maken. En dus bekeek ik van tevoren wat er nodig was en richtte me daarop.

Ik kocht:

  • 2 longsleeves voor mezelf (ik droeg veel blouses op mijn werk, maar die gaan allemaal weg)
  • 2 longsleeves voor dochter (die heeft er ook maar 4, nu dus 6).
  • Een soort hobbelpaard zonder staart en hoofd. De basis van het hobbelen zeg maar. De kinderen vinden ‘m fantastisch en er zit altijd wel een kind op.
  • Een leuk gezinsspel die beide kinderen kunnen spelen.

Totale kosten: 10,50. Niet gek voor twee fijne stukken speelgoed en 4 shirts vond ik zelf.

Ik ben daarmee weer bijna klaar voor de winter. Alleen nog een paar schoenen, maar dat komt nog wel. Al moet ik geloof ik op gaan schieten. Een jongetje vroeg me al of wij een boerderij hadden, omdat ik steeds op kaplaarzen loop… Aan de andere kant: met de frequentie waarmee ik in zompige speeltuinen / op natte grasvelden /door blubberige landbouwgrond /over niet-geasfalteerde wandelpaden / op het strand loop, heb ik meer aan kaplaarzen dan aan enig ander schoeisel. En ze zitten nog erg lekker ook. Het hele gezin loopt inmiddels op kaplaarzen.. 🙂

Kaplaarzen zijn hier alleen niet gangbaar voor volwassenen zonder boerderij. En ik ben er nog niet uit of ik daar wat mee ga doen of niet…

Wat zijn jouw lievelingsschoenen? En zou jij op kaplaarzen (of wat dan ook) rond blijven lopen als dat niet gangbaar is?

 

Foto: Stockfoto
...
Share
4 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.