Kopen kopen kopen!

Het is toch wat…. het geld wordt hier uitgegeven als water. En dat met mijn streven tot besparen.

 

Kopen kopen kopen!

Nou was dat ook bij de meeste aankopen de achterliggende gedachte, maar ik ben er nog steeds niet helemaal uit of dat ook echt klopt of dat ik in de psychologische uitgaven-valkuil ben gevallen (die valkuil bestaat eruit dat je meer gevoelig bent voor het doen van uitgaven als je al geld aan het uitgeven bent). Even extra opletten dus de komende dagen!

Ik kocht….

  • Een verjaardagskalender van Albelli voor mijn vader met allemaal leuke fotootjes van kinderen en kleinkinderen. De kalender kocht ik met een kadobon van een tientje die ik kreeg omdat ik al een jaar daar foto’s bestelde. Inclusief verzendkosten werd het kado een krappe acht euro. Niet gek voor een heel leuk kadootje vond ik zelf (en eindelijk eens op tijd iets leuks bedacht).
  • Dagcrème voor mijn moeder (ook binnenkort jarig) die hetzelfde inconsequente smeerbeleid heeft als ik. Qua dagcrème koopt ze altijd zomaar iets vertelde ze. Wat op dit moment in haar kastje staat kon echt wel beter en dus kocht ik dezelfde dagcrème als die ik heb (Blûm) bij Iherb, waar ik erg tevreden over ben.
  • Als ik bij Iherb wat bestel vind ik het altijd jammer om het bedrag niet tot het maximale BTW- en invoerrechtenvrije bedrag aan te vullen (ok… fout! Ik weet het!). En dus kocht ik een grote fles met superbubbels van ‘Deep Steep’ as we speak zitten de twee mannen heel blij in een bad vol bubbels LOL!).  Mocht je overigens wat bestellen uit de VS – als je onder de 22 euro *exclusief verzendkosten) blijft betaal je als het goed is geen btw en invoerrechten. Daarboven komen er extra kosten bij. Kijk ook even hier.
  • Toen ging ik naar de Appie om bezorgde boodschappen om te ruilen, waar ik erachter kwam dat er een berg glutenvrije producten in de bonus waren (1+1 gratis! Glutenvrij is dat een superdeal. Overigens  zie ik er niks van op de site – dus mogelijk is het een lokale actie? Kan dat?). En dus kocht ik een stapel broodbakmix, crackers en pasta én natuurlijk nam ik gelijk de glutenvrije lassagnabladen mee waar 35 % korting op zat…
    De pannenkoekmix was op, maar daar ga ik nog om als we erlangs komen.

Al met al schiet het op de korte termijn dus niet echt op met besparen. Op de lange termijn op zich wel (ok… afgezien van de badbubbels..).

Hoe spaarzaam ben jij op dit moment?

En wanneer ben je eigenlijk spaarzaam?

 

...
Share
7 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.