Korting op de zorgverzekering

Het is weer zover: tijd voor de jaarlijkse vergelijking van de zorgverzekering. Nu blijf ik het liefst zitten waar ik zit, maar dan wel met korting. Simpelweg, omdat ik geen zin heb in het gedoe van het uitzoeken of de zorgverleners waar we zorg afnemen bij de nieuwe verzekeraar ook nog steeds onder de verzekering vallen.

Komend jaar krijgen we voor het eerst geen collectiviteitskorting meer via mijn werkgever, maar omdat ik niet meer werk. De man is zelfstandig ondernemer, waardoor er via zijn werk ook geen korting te krijgen viel.

Daarom ging ik op zoek naar andere opties voor collectiviteitskorting.

Als je lid bent van een vereniging of vakbond, dan heb je vaak recht op collectiviteitskorting via die vereniging. Ben je net zoals ik (vrijwel) nergens lid van, dan zijn er ook nog andere opties.

Kijk eens op de site ‘Collectievezorgverzekering.nl  voor uitleg over de verschillende mogelijkheden. De site kun je als checklist gebruiken via welke verenigingen / lidmaatschappen en dergelijke je gebruik zou kunnen maken van collectiviteitskorting.

Ben je zzp-er of val je nergens onder, dan kan het lonen om even te kijken op de site Zorgvoorkoopkracht  of op Unitedconsumers (deze laatste alleen voor VGZ of Bewuzt Basis). Zij bieden collectiviteitskorting bij een aantal zorgverzekeraars.

Heb jij je zorgverzekering voor 2018 al geregeld?

Waar let jij op bij het kiezen van je zorgverzekering?

...
Share
2 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.