Lege kasten

We waren de koelkast aan het leegeten (omdat ik deze week geen boodschappen wil doen) en toen kregen we lekkage in de halkast (vraag me maar niks… iets met het ontstoppen van de badkuip, een achter het bad vallend rubbertje en een man die niet kon onthouden dat het water even NIET tot aan het overloopdingetje mocht komen….). En dus rukte ik alle spullen uit de halkast om de boel schoon en droog te maken terwijl de man de lekkende overloop van het bad repareerde. Omdat ik er zeker van wilde zijn dat de boel echt niet meer lekte bleef de boel even in dozen staan.

Met al die lege planken kreeg ik vervolgens de kolder in mijn kop…

Want waarom bewaar ik in vredesnaam dingen die ik weinig gebruik op een plek waar we eeuwig een tekort aan kastruimte hebben? Al die lege planken maakten het makkelijker om de boel eens goed om te gooien.

En dus ruimde ik de keuken grondig op en werd er weer het één en ander op marktplaats gezet en werden andere dingen weg gegooid. Een hele herindeling van keukenkastjes volgde. Inmiddels zijn een aantal dingen die op het aanrecht stonden in een keukenkastje gezet (zoals de keukenmachine, een gigantische bak met meel en een gigantisch grill-apparaat van de man). Het ruimt er erg van op. En de kastjes zijn ondertussen lekker leeg en overzichtelijk.

Wat weer makkelijk is bij het schoonmaken.

En toen poetste ik ook nog maar even alle keukenkastjes aan de binnenzijde.

Al is het maar om te bewijzen dat minimalisme minder werk is 😉

Foto: stockfoto
...
Share
3 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.