Leggings repareren

Dochter draagt graag jurken en rokken, waar ze het merendeel van het jaar een legging onder draagt. Omdat broeken bij haar altijd half van haar billen afzakken, is het eigenlijk best handig dat ze zo dol is op jurken en rokken.

Het enige minpunt zijn de leggings. Leggings zijn namelijk minder goed bestand tegen buitenspelen dan een spijkerbroek. En onze kinderen spelen vaak buiten. En van klimmen, klauteren, rollen en vallen krijg je bijzonder snel gaten in leggings.

Nu heeft iemand het ooit met mij over ‘speelkleding’ gehad. Alleen begreep ik dus niet wanneer ze dan niet-speelkleding aan moesten doen 😉 Want ook op school spelen ze buiten en op een zondag of bij familiebezoek gaan we ook vaak nog even naar buiten.

Al met al had ik inmiddels 11 leggings met gaten die lagen te wachten op een goed reparatieplan voor dummies die niet kunnen naaien. En dat heb ik gevonden.

Men neme opstrijkbaar reparatiedoek voor rekbare stof. Die strijk je er aan de binnenzijde op. Bij grote gaten even een kartonnetje erachter houden, zodat je geen twee pijpen aan elkaar plakt.

Bij grote gaten kun je aan de voorzijde een gat laten zitten (het oogt best stoer, zeker als je contrasterend reparatiedoek neemt). Heb je een kind wat dat soort dingen onmiddellijk weer kapot peutert (zoals ik…) of vind je dat niet mooi, dan kun je een vormpje knippen en die aan de voorkant er op plakken. En dus heeft onze dochter nu een stapel leggings met hartjes in plaats van met gaten. Het ziet eruit alsof het zo hoort en dat is mooi.

Voor diegenen die zich nu afvraagt waarom er niet gewoon nieuwe leggings worden gekocht: met gemiddeld 3 kapotte leggings per week loopt dat wat te erg in de papieren… Op deze manier kom ik met 15 leggings en minimale kosten hopelijk net de komende twee seizoenen door. Het opstrijken kost weinig tijd en moeite en ziet er netjes genoeg uit.

...
Share
4 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.