Lekker brood

Deze meivakantie waren we een weekje weg. Een weekje weg in een huisje. Wat bijzonder prettig was.

Éen van de dingen die ik altijd mis als we op vakantie zijn is onze broodbakmachine. We hebben hem (pré-kindertijd) zelfs nog wel eens meegenomen op vakantie, maar sinds de komst van onze twee lieverds is er geen plek meer in de auto voor dergelijk geneuzel. Zelfs niet nu we een extra bak op de trekhaak hebben :-).

We overleven het wel hoor en de eerste twee dagen is dat slappe brood nog best lekker ook, maar echt genieten doe ik er niet van.

Deze vakantie zocht en vond ik een bakker in de buurt van ons huisje. Ik toog erheen met m’n gevolg en vroeg om brood. Er werd eerst gewezen naar luchtige broden, maar ik zag een paar interessant ogende vierkante broden met zonnebloempitten rondom. De broden bleken anderhalve kilo per stuk te wegen en kostten 6 euro.

We kochten er eentje en aten hem met smaak op. Er zat onder andere rogge in (waar ik gewoonlijk niet van hou) en ze waren heerlijk. Met als enig nadeel dat we het brood in anderhalve dag opaten… Want ook al vulde het goed, het was wel érg lekker.

Op woensdag haalden we nog een broodje van 100 % speltmeel, wat ook erg lekker was. Inmiddels thuis mis ik zowaar de bakker met dat heerlijke brood. Misschien dat ik de broodbakmachine binnenkort eens laat voor wat hij is om te testen of we in ons mini-oventje ook broden kunnen bakken.

Voor mensen die in de omgeving van Hilvarenbeek wonen: bakkerij van Hulten in Diessen bakt dit heerlijke brood.

Wat is jouw favoriete brood?

Share
4 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.