Leuke sites voor goede voornemens

Soms verzand ik in dingen die helemaal niet de bedoeling waren. Zo ook de goede voornemens. De goede voornemens die ik dus helemaal niet had. Kennelijk doe ik die dingen onbewust op en vervolgens heb ik ze dus opeens…

Precies op die manier bedacht ik in de kerstvakantie dat het wel goed zou zijn als ik tijdens de vakantie iets voor mezelf zou gaan doen. Goed voor mij en zeer pedagogisch verantwoord ook. Zoon mocht dan namelijk fijn zichzelf even vermaken (de man heeft het even heel druk met werk, voor wie het zich afvraagt). Ik vond een hele leuke yogaserie op youtube van Adrienne.  en ging gelijk van start met elke ochtend een yogales. Gewoon fijn thuis op het kleed voor de televisie.

Hiervan volg ik de ’31 days of Yoga’ serie. Het fijne aan de lessen is dat ze niet te lang zijn (16-32 minuten, de tijd wisselt), er een vleug humor en levensvreugde in zit en dat degene die ze geeft steeds nadrukkelijk benoemt dat het niet perfect hoeft. Alles is meegenomen volgens haar. Daarbij ziet ze er zoals al die yogaleraressen onwaarschijnlijk gezond uit, wat me hoopvol stemt :-).

Ik voer de oefeningen fijn niet-perfect uit met een zoon die zichzelf soms heel goed vermaakt en die soms juist dingen doet die niet de bedoeling zijn. Er ‘viel’ een kat op me mensen! Drie halen over mijn buik hield ik over aan de desbetreffende yogasessie. En dan (na enig binnensmonds gevloek) toch doorgaan he! Is dat een hard-core voornemen of wat? De behaalde mate van ontspanning was die dag wel iets minder kan ik melden.

Tegelijkertijd las ik bij Valhalla over de erg leuke site van de Frugalwoods die een superzuinige bespaarmaand houden (en bedankt Valhalla! Da’s dan voornemen nummer twee.. Nou wil ik ineens financieel onafhankelijk zijn over 5-10 jaar). Voor de mailing van die extreme bespaarmaand kun je volgens mij nog steeds voor inschrijven. Kijk uit wat je doet, want de site is verslavend. En voordat je het weet hink je net als ik opeens mee met een vrekkige bespaarmaand terwijl de rest van het gezin nog in de decadente nadagen van kerst zit.

Waarschijnlijk ga ik de mails van de Frugalwoods in februari nog maar eens lezen. Want wie zegt dat je alle goede voornemens gelijk in januari moet uitvoeren? Ondertussen heb ik wel mooi de yogalessen bij de sportschool opgezegd (90 euro per kwartaal – waarvan ik gemiddeld één les per maand volg). Daarnaast zijn we fanatiek restjes aan het eten en eet ik dit weekeinde gratis buiten de deur.

Heb jij nog tips voor leuke sites?

...
Share
4 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.