Lippenstift

Ik heb van die vlagen… En dan bedoel ik niet, dat ik soms lippenstift draag en soms niet. Ik bedoel dat iets opeens m’n interesse kan pakken en dat ik daar dan een poosje mee bezig ben.

Dat ‘iets’ kan van alles zijn. Het varieert van FLYlady tot opeens alles willen weten over Bokashi, maar er kan ook zomaar opeens een broodbak- of soepvlaag op komen zetten. Of ik ga opeens alle plafonds schilderen of zo (of fruitbomen planten… kan ook). Sommige vlagen blijven in een lichtere vorm hangen en sommige vlagen vervliegen weer (er is ook maar een eindige hoeveelheid plafonds in dit huis).

De huisgenoten kunnen het niet altijd goed volgen, maar dat hoeft ook niet. Zolang ze mij maar in mijn vlaag laten en niet gaan mopperen over al het brood / de fruitbomen / bokashi- emmers of wat er dan ook rondwaard. Wat misschien soms wat veel gevraagd is. De man houdt niet zo van plotselinge veranderingen die mogelijk ook nog eens blijvend kunnen zijn. Aan de andere kant: soms hebben de huisgenoten een beetje pech (opruim-vlaag), soms hebben ze erge mazzel (taart-vlaag…). En soms waaien er meerdere vlagen tegelijk…

Op dit moment heerst er een ‘Dress Your Truth‘ vlaag (in combinatie met een lichte soep-vlaag trouwens). De vlaag kwam overgewaaid uit de VS, waar ene Carol Tuttle (what’s in a name…) stelt dat iedereen een prominent ‘type’ heeft. Ieder type heeft z’n uiterlijke kenmerken, maar ook eigen persoonskenmerken. Volgens haar is het heel erg fijn als je kleding matcht met je binnenkant – waar ze vervolgens een heel systeem op loslaat.

Goed… rationeel gezien vind ik hier van alles van, maar dit soort dingen maken me altijd nieuwsgierig. Want… klopt het? Valt mijn persoontje in een type (met secundair type) te proppen? Staan de daarbij horende kleuren mij daadwerkelijk beter? Heb je zoiets als kleding die past bij je innerlijk? En wat gebeurt er als je die aantrekt?

En wat werkt er dan beter om zoiets dan maar gewoon uit te testen…. En dus stelde ik ‘mijn type’ vast (met enige twijfel) en bestelde ik gelijk maar – niet op dieren geteste – mascara, eyeliner, oogschaduw en… rode lippenstift. Waarbij ik eerst nog uit moest vogelen hoe je dat soort dingen in vredesnaam gebruikt.

De huisgenoten vielen van deze vlaag zowat van hun stoel… LOL!

Herken je dit soort vlagen?
Of ben jij een vlaagloos persoon?

...
Share
5 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.