Mama kijk!

Op sommige dagen vind ik het moederschap best moeilijk, zoals deze zondag. Zoon zit even niet lekker in zijn vel en wil mijn constante aandacht. Zijn zinnen zijn minuut na minuut, uur na uur doorspekt met ‘mama kijk, mama, mama kijk, mama kijk, mama kijk, kijk, kijk, mama, mama kijk, mama kijk’.

En ik kijk en ik luister, speel nog maar eens een spelletje met zoon en ik knuffel hem. Maar vandaag lijkt niets genoeg. En ook aan mijn geduld zit een einde, ondanks mijn luxe 9 1/2 uur slaap.  Elke eigen gedachtenlijn of gesprek wordt binnen vijf seconden verstoord. Bij het vouwen van één t-shirt (want tja… de gewone dingen gaan ook gewoon door) heb ik al minstens vijf keer mama gehoord (mama kijk, mama, mama kijk! KIJK mama KIJK! MAMA! MAMA KIJK!!!!))

moederschap

Als ik zeg dat hij even zelf moet gaan spelen, dan wordt het of geklier of moet het spelen samengaan met (hard) gezang. Bang om niet gezien en niet gehoord te worden – en daarmee aansturend op waar hij zo bang voor is. Dat ik niet wil kijken en luisteren. Dat ik hem niet zie.

Uiteindelijk trek ik hem na de lunch nog maar eens op schoot voor een verhaaltje terwijl ik zijn ruggetje masseer. En daarna mag papa het overnemen. Fijn samen naar het zwembad (kijk papa kijk, papa kijk! Papa, papa kijk!).

En ik blijf fijn thuis achter. Genietend van de rust.

Morgen een nieuwe dag.

Wat vind jij soms lastig aan het ouderschap?

 

...
Share
3 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.