Manager van een gezin

Ik weet niet of het nog steeds zo is, maar vroeger stond je als huisvrouw te boek als zijnde ‘zonder beroep’.

Nu ben ik inmiddels van mening dat ik – mocht ik weer gaan werken – echt enorm veel geleerd heb van m’n werk als huisvrouw in een gezin. En ik denk dat iedere ouder gigantisch veel leert van het ouderschap en het combineren van zorg en andere taken.

Ga maar na:

Ik bestier de boel regelmatig in m’n eentje, wat betekent dat ik alles doe met minstens 1 kind om me heen. Ik geef onze zoon voorlopig thuis les, onderhoud spullen en huis (da’s naaien en dingen lijmen / vastschroeven), ik verzorg de huiselijke inkoop, kook, was, zorg ervoor dat het huis redelijk schoon en opgeruimd is, dan verzorg ik nog de gezinsadministratie en een deel van de bedrijfsadministratie.  Tussen dat alles door zorg ik er dan ook nog voor dat onze kroost zich vermaakt zonder elkaar al te erg in de haren te vliegen. En dan zijn er vast nog wat dingen die ik hier even vergeet. 

Samen met de nodige zorg voor zoon (door mij en via zorgafspraken) en ritjes naar school, zijn het best volle dagen die goed gepland moeten worden (al is het alleen maar omdat het anders niet past en zoon niet tegen adhoc verrassingen kan). 

Hierdoor ben ik het afgelopen jaar merkbaar beter geworden in het plannen en snel afhandelen van zaken.

En da’s best leuk.

Herkenbaar?

...
Share

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.