Met de trekhaakkoffer op reis

Wij togen dus met onze bescheiden gezinsauto naar Hongarije. De hoeveelheid kleding, knuffelbeesten en speelgoed die we mee konden nemen was dus beperkt, ook al kochten we een trekhaakkoffer.

Die trekhaakkoffer is trouwens wel echt heel handig. Het is een constructie op basis van een tweedehands twinnyload, waar twee fietsen op kunnen of dus die koffer. We kochten het hele gebeuren in 1 koop voor een leuk bedrag en we zijn er echt heel blij mee. Niet alleen voor deze reis, maar ook voor de komende vakanties. Zo hoeven we geen grotere (duurdere, zwaardere en daarmee weer duurdere) auto te kopen. Met de trekhaakkoffer past alles gewoon nog in onze kleine gezinsauto. De trekhaak koffer hangt achter de auto en is dus makkelijk te plaatsen en vangt nauwelijks wind. En mocht je iets nodig hebben, dan kun je er makkelijk bij. Er past 250 liter in (of zoiets) en dat is voor ons voldoende.

We hielden het ding op de heenweg overigens half leeg. Het leverde me meerdere discussies op met de man. Die kan namelijk niet tegen lege bergruimte en denkt dan dat we die moeten vullen. Ik moest een paar keer uitleggen dat we HEEN met 1 kind rijden (en dus meer ruimte op de achterbank hebben) en TERUG met 2 kinderen… Daarbij voorzag ik dat een extra kind en een bezoek aan zoon zijn land van herkomst ook voor extra spullen op de terugreis zouden zorgen.

Overigens bedacht ik later dat we ook nog twee vuilniszakken met kleding mee namen om hier weg te geven… Misschien had het espresso apparaat er dus toch bijgepast… Nou ja… beter mee verlegen (met die ruimte dan) dan om verlegen. De percolator voldoet ook prima al is het wat lastiger koffie zetten als je voor je eerste kop koffie al aan het jongleren bent met twee kinderen en een niet helemaal kindvriendelijk huis.

En de ruimte hebben we terug inderdaad wel nodig. Mevrouw kwam namelijk met een stapeltje schoenen, een grote tas knuffelbeesten en een berg kleding. En alles gaat natuurlijk mee terug. Zoon viert dan ook nog zijn verjaardag hier en hoewel we het qua grootte van de kado’s bescheiden gaan houden zal het toch wel enige omvang hebben.

Kortom: lang leve de trekhaakkoffer en mijn vooruitziende blik šŸ˜‰

Hoeveel past er in jouw auto? (of ander vervoermiddel ;-))

 

 

...
Share

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.