Met Miep Kniep op vakantie

Deze vakantie heb ik wat meer dan eerdere jaren mijn best gedaan om op de uitgaven te letten. Op het huisje hebben we overigens niet echt bezuinigd, hoewel die wel gehuurd is met korting (als je laat boekt gaan de prijzen vaak omlaag). Mocht je overigens echt willen bezuinigen op de vakantie, dan kun je je beter inschrijven bij een site als holidaylink of voorelkaar (geen aandelen, wel jaren lang enthousiast gebruik gemaakt van Holidaylink als oppasser, met ‘voor elkaar’ heb ik geen ervaring), waarbij je op het huis van iemand anders past.

Het is leuk om te merken dat vooruit denken best veel geld kan schelen, zonder dat je in hoeft te leveren op uitjes of comfort.

Alle korting van deze vakantie:

  • Huisje met 30 % korting (kwestie van niet percé hier of daarheen willen en dan met het eisenpakketje de boel vergelijken). We zitten nog steeds niet echt goedkoop met ons huisje van 480 euro (alle extra kosten meegerekend), maar wel in een fijn park met binnenzwembad, in een ontzettend mooie omgeving met een fijn huisje enzovoorts.
  • De Apenheul: een duur uitje waarvoor we kaartjes met flinke korting konden kopen op vakantieveilingen.nl (geen aandelen, wel blij met de korting). We betaalden iets meer dan de helft van het oorspronkelijke bedrag.
  • De Hoge Veluwe: ook zo’n uitje wat best aantikt als je er met een heel gezin heen gaat. Ik besloot op marktplaats eens te zoeken op ‘Hoge Veluwe’ en vond zegels voor kortingskaarten (1 + 1 gratis). Dat scheelde (minus kosten voor zegels en opsturen)  ruim 9 euro.
  • Eigen eten mee. In de omgeving van ons huisje zit alleen een dure parkwinkel en een (dure) Spar in het dorp. Een ritje met man en kinders naar de dichtstbijzijnde AH of andere voordelige winkel (ja echt – ik slaag altijd goed bij AH) is een tijdrovende en dure bezigheid. En dus laadde ik twee dozen met (thuisbezorgde) etenswaren in de auto.

Verder doen we rustig aan met de uitjes. Op het park is ontzettend veel te doen: er is een binnenzwembad, een gigantische speeltuin (met allemaal buizen waar water uit komt – te gek!), er is bos en er zijn dagelijks meerdere activiteiten waar de kinderen aan deel kunnen nemen. En de meeste activiteiten zijn gratis, dus dat is mooi.

Als we op stap gaan, dan gaan de tussendoortjes van ‘thuis’ mee. Daarbij mazzelen we wel met het weer: bij mooi weer is picknicken gewoon leuk, hoewel de kinderen picknicken in de auto ook helemaal geweldig vinden (LOL!).

Let jij tijdens de vakantie op je uitgaven?

 

...
Share
3 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.