Mount washmore

Ik vind mezelf best goed in het afhandelen van de was. Ik strijk niet, laat de kinderen zo mogelijk nog een dagje extra in iets lopen (al is het maar een hemd… 😉 stelletje kliederaars 🙂 ) en verder probeer ik gewoon dagelijks ‘iets’ aan de was te doen. Meestal werkt dit prima. Dingen worden gewassen, opgehangen (of in de droger gepropt), gevouwen en verdwijnen weer in de kasten. We hebben niet eens zoveel kleding, maar er is altijd wat om aan te trekken voor iedereen.

Deze week liep het echter wat stroever. De man ruimde zijn kledingmand op (dat is de mand waarin ik al zijn rondslingerende kleding gooi – wegens geen zin om me te irriteren, maar wel een wens tot een opgeruimde slaapkamer) en vulde daarmee in één keer de waszak (da’s één complete was). Zoon had meerdere nachtelijke ongelukjes, waarbij ook het dekbed nat werd, wat alles bij elkaar (met nog wat andere was) ook voor twee complete wasmachines zorgde.

En toen werd dochter ziek en zielig. Dermate ziek en zielig, dat er een paar doorwaakte nachten volgden en mijn armen de enige plek was waar ze wilde zijn. En dat is heel fijn, maar wel onhandig als je de was moet doen. En dus stagneerde de boel een beetje. Er stond een wasmand met opgevouwen was op mijn slaapkamer. Er hing een droge was aan het wasrek, er stond een wasmand met ongevouwen was uit de droger en er lag nog een gedroogde was in de droger (volgen jullie ‘m nog? ). Oh ja… en er hing een dekbed over het crosfietsapparaat en er stond nog een klein mandje natte was om opgehangen te worden… Met nog twee andere wassen die stonden te dringen om gewassen te worden. Kortom… het was een hele wasberg.

Ik deed wat lukte (vooral wassen draaien en in de droger proppen) en liet het verder allemaal maar even voor wat het was en zat met dochter. Gelukkig ging het vandaag een stuk beter met haar en sliep ze zowaar ook eens een nachtje door. Dat gaf ruimte en energie om de was te lijf te gaan. Bijna alle was is inmiddels weg gevouwen. Alleen de droge was in de droger wacht nog, maar dat komt morgen wel. De wasmachine draait inmiddels ook weer. En als díe was hangt, dan ben ik weer zo goed als bij.

Heb jij soms ook van die wasbergen?

Share
4 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.