Naar buiten in de regen

Toen ik vanmorgen naar buiten keek (om kwart voor zeven mensen… géén tijd) goot het alweer van de regen. Het zwakte in de loop van de ochtend wel iets af, maar toch aarzelde ik even of ik mijn wekelijkse tuin-uurtje ten uitvoer zou brengen.

 

Aangezien de kinderen te dol waren om binnen te houden heb ik de hele boel toch maar in regenjassen en laarzen gehesen en zijn we gewoon aan de slag gegaan in de miezer. Uiteindelijk viel het erg mee: de regen stopte al snel en de kinderen vonden het fantastisch. Terwijl ik de tomatenstruiken rooide een aantal struiken en een braam fors terug snoeide verzamelden zij slakken, en werd er naar amandelen gezocht (ik heb een amandelboom in de tuin). Ook werd er een pad gevonden – die voorzichtig achterin de tuin werd uitgezet. Na het uurtje tuinieren kreeg ik ze maar met moeite weer naar binnen :-).

’s Middags gingen we voor het eerst met dochter ergens op bezoek. In verband met de hechting en het in rust opbouwen van een band is het bij adoptie namelijk verstandig om de wereld eerst heel klein te houden. Er komt ook nog geen bezoek aan huis – zodat dat een veilige, voorspelbare basis is. We spraken tot nu soms af in speeltuinen, maar dat is geen doen met het aanhoudende slechte weer.

Daarom gingen we vandaag op bezoek bij een vriendin met dochter + twee vriendjes waar we goed bekend mee zijn. Alles bij elkaar vijf kinderen dus. Aan het einde van de middag togen we daar wederom in de miezer toch nog even naar de speeltuin om de boel uit te laten. Het miezerde door, maar er werd toch heerlijk anderhalf uur buiten gespeeld. Ik geloof zelfs dat we bijna aan dat rotweer beginnen te wennen…

Al met al vond ik ruim 2 1/2 uur buitenlucht best een goede score met het huidige weer.

Was jij vandaag buiten? En… hoe beviel het?

Share
One Comment

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.