Natuur uitjes in Zeeland

Sleepnetvissen

Met al het geklus is het hier ook gewoon zomervakantie voor de kinderen en dus trekken we er met enige regelmaat op uit. Omdat we wel bezig zijn, zijn dat uitjes dichtbij. Zo gingen wij deze week sleepnetvissen in de Noordzee. Onder leiding van een aantal vrijwilligers werd vanaf het strand een net door de branding heen getrokken. De vangst viel dit keer helaas tegen, maar het was wel een leuke ervaring om met een hele groep mensen zo’n net voort te trekken.

Gelukkig waren er ook speciale (hand) strandnetten die gebruikt konden worden. En dus werd er enthousiast in de poelen gevist, die bij Neeltje Jans bij eb altijd op het strand ontstaan. Dat is veilig voor kinderen om in te spelen, met als prettige bijkomstigheid dat het water een stuk warmer is dan in zee ;-).

Er bleken nog verrassend veel diertjes in die poelen te zitten. Er werd een spiering, krabbetjes, een massa garnaaltjes en zelfs twee zeesterren gevangen. Alles werd bewonderd en na afloop weer terug gegooid.

Ik was dusdanig enthousiast, dat we zelf twee strandschepnetten hebben aangeschaft (die hebben een dwarsstok aan het uiteinde, zodat je ze over het zand kunt duwen).

Tips voor andere natuur uitjes in Zeeland

Als je van leuke natuuruitjes houdt, dan is het een absolute aanrader om eens bij de activiteiten van Het Zeeuwse Landschap te kijken. Hier valt onder andere het museum Terra Maris onder. Dit natuurmuseum is sowieso leuk om met kinderen te doen. Binnen het museum zijn regelmatig aanvullende activiteiten, waarin kinderen kunnen knutselen of waarin je wat kunt leren over dieren of planten.

Daarnaast was er een ‘Oosterschelde week’ met speciale activiteiten, waaronder dus dat sleepnetvissen. Ik zag dat er daarnaast regelmatig interessante activiteiten voor kinderen en volwassenen worden georganiseerd. Deze kun je zien op de website ‘Ontdek de Oosterschelde‘ Als je het leuk vind om in de natuur rond te struinen, dan kun je hier zeker interessante activiteiten vinden. Sommige activiteiten zijn gratis (zoals het sleepnetvissen), andere activiteiten kosten geld.

...
Share

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.