Nieuwe lampen

Eigenlijk ben ik soms best een zeurpiet met spullen. Het is het soort perfectionisme wat uiteindelijk nog besparend werkt ook, omdat ik weiger om dan maar ‘tijdelijk’  iets anders te kopen. Nu moet ik zeggen dat ik ook niet heel hard zoek trouwens. Want voor winkelen is er immers maar weinig tijd.

Zo hebben wij al sinds wij samen zijn (ahum… 20 jaar of zo?) een samengeraapt zooitje als bestek. Simpelweg omdat ik tot nu toe geen enkele bestekset heb gevonden die ik echt prettig vind. Bij de een zijn de lepels te breed, bij de ander de messen te bot. Vorken met van die hele lange punten zijn ook irritant trouwens. En dus hebben we wat we hebben: alles prettig, maar niet behorende tot 1 set. Tot ik ooit een set tegenkom die helemaal klopt en die ook nog betaalbaar is.

Zo werkt het ook met lampen. Zet mij in een lampenzaak en ik vind er geen eentje mooi. Of misschien net eentje en die blijkt dan gruwelijk duur te zijn.

En zo hingen hier al tien jaar de lampen van de vorige bewoners. Ok… voor een van de kinderkamers vond ik al eens een leuke plafonniere met kattenpootjes erop, maar verder was het wat het was. Af en toe keek ik voor lampen om daar dan vervolgens al heel snel weer mee te stoppen. Want wat zijn er veel lelijke lampen…

En toen ging dochter haar lamp kapot bij het eraf halen van de kap. Die nieuwe lamp, die pas drie jaar hing. Er brak een plastic dingetje af en dan is dus gelijk heel de lamp onbruikbaar. En dus ging ik ad hoc op zoek naar een neutrale plafonniere. Eentje die niet als een spuuglelijke puist aan een mooi gladgestuct plafond zou hangen.

En… ik vond er eentje. Een lamp waar ik helemaal weg van was. Led, strak vormgegeven (zonder dat het goedkoop oogt naar mijn mening), geeft veel licht, is licht,  de lamp is dicht (dus geen dode vliegen in je lamp), is makkelijk te monteren (ok… zelf twee gaatjes boren om het ding op de electriciteitsdoos te kunnen schroeven, maar verder geen gefrut), mooi en nog goedkoop ook (10 euro).

Ik kocht er eentje om te kijken. Viel als een baksteen voor een lamp (en de man ook hahahahaha) en bestelde er nog vier.

Nu hangt de man iedere dag een lamp op waar we dan met het hele gezin naar gaan kijken als hij hangt :-).

Waarschijnlijk komen er nog twee bij voor in de garage en ik overweeg om het verlaagde plafond met die stomme (slecht werkende) spotjes uit de keuken te slopen om daar ook zo’n plafonniere op te hangen.

Een mens kan toch soms erg veel lol hebben voor een paar tientjes 🙂

Voor de volledigheid: er zijn twee minpunten aan de lamp:

  1. Als de ledlamp stuk is, dan kun je gelijk de hele lamp weggooien, omdat de ledlampjes eraan vast zitten. Dat vond ik een groot minpunt, maar toen bedacht ik me, dat dit dus ook zo werkt als een plastic dingetje van een lamp het begeeft…
  2. En dat de ophanggaten niet aansluiten op standaard elektriciteitsdozen. Wij wilden de lampen netjes ophangen (dus niet ad random in het plafond boren) en kozen ervoor om met een metaalboortje twee extra gaatjes in de ophangplaat te boren. Zo gedaan en werkt prima – maar is natuurlijk wel een extra handeling.

Ben jij makkelijk met het kopen van nieuwe spullen?

Share
3 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.