Nieuwe schoenen kopen

Schoenen kopen is voor mij sinds ik me kan herinneren een vervelende opgave. Met mijn moeder sjouwde ik als puber de hele stad door voor schoenen, om dan na kilometers lopen en het passen van bergen schoenen misschien met 1 enigszins acceptabel paar te eindigen.

Kennelijk heb ik een lastige voet. Of in ieder geval worden er voor mensen met een lage wreef, een brede voorvoet, een smalle hiel en smalle kuiten heel weinig schoenen gemaakt.

Inmiddels weet ik waar ik op moet letten en lukt het me wat beter om goed zittende schoenen te kopen. Gympen of bergschoenen lukken altijd wel en stoere wandelsandalen zijn ook nog wel te te vinden (met wat moeite). Het probleem zit hem in de meer sierlijke schoenen. Met name laarzen zijn echt lastig. Past de voet, dan klopt het weer niet om de kuit. Zitten m’n tenen goed, dan slipt m’n hiel er weer uit. Zitten kuit en hiel goed, dan hebben de tenen weer geen plek…

Schoenen kopen is dus iets wat ik een hekel aan heb. Een vervelende klus, die af en toe toch geklaard moet worden.

Nu had ik het in mijn hoofd gehaald dat ik een paar mooie enkellaarsjes wilde hebben. Ik hou namelijk best van mooie kleding en een paar bemodderde bergschoenen is zo’n afknapper onder een mooi setje compleet met colbertje, en oorbellen…

Na een paar winkels, waar ik niets zag, maar wel schrok van de prijzen (175 euro voor een paar schoenen MET korting… echt?!) herinnerde ik me dat ik bij de Scapino (of all places) al een paar keer goed geslaagd ben.

En zowaar….. 50 schoenen en een ruim uur verder vond ik een paar enkellaarsjes waar ik onmiddellijk verliefd op werd. Mooi, goed passend, lekker lopend, goed merk (Ecco’s), stonden fantastisch en ze waren nog in de aanbieding ook! Heel veel schoenen waren er namelijk voor de helft van de prijs of nog wat goedkoper. De laarsjes kostten 59 euro en zijn goed afgewerkt.

Ik ben zelden zo blij geweest met een nieuwe aankoop.

Nu rest alleen de vraag: ga ik nog zo’n zelfde paar kopen, of niet?

(Voor zover dat kan overigens: ik had het laatste paar en op de website van Scapino zijn ze niet te vinden).

...
Share
8 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.