Nieuwe spullen

Zoon groeit tegen de klippen op – en dat is niet alleen lichamelijk. Het is gewoon geen kleuter meer, maar een echt groep drie – kind. En dus zit ons beweeglijke ventje opeens tijden achtereen stilletjes te knutselen en te kleuren. Wat soms best lastig is met een kersverse driejarige zus die met alles heel onhandig mee wil doen en broer plaagt als dat niet mag.

Daarom wilde zoon heel graag een bureautje voor op zijn kamer,  waar hij desgewenst in alle rust en stilte kan fröbelen.

Nou alleen de achterliggende muur nog bijwerken en schilderen en zo kom je van het één in het ander…

Na enig wachten en zoeken vond ik eindelijk een mooi en betaalbaar bureautje in de buurt: 15 euro kostte het. Zoals het gaat met veranderingen moest er eerst plaats worden gemaakt. De man werkt zich op dit moment drie slagen in de rondte (zeven dagen in de week…) dus demonteerde ik samen met de kinderen de steeds verder instortende Ikea bedbank en voerde het ding af naar de stort. Alleen de matrassen, de bankhoes en de bak voor onder de bedbank bewaarde ik. Van het smalste matras wil ik een soort stoel / poef voor op zoon zijn kamer maken. Het brede matras is nog goed genoeg als reserve matras en de rest gaat naar marktplaats.

De afgevoerde bedbank. Soms vind ik het echt ongelofelijk wat er allemaal in die kleine auto van ons past. Hoewel we nu natuurlijk wel met de achterklep open reden.

Zoon stofzuigde zijn kamer nog even en daarna haalde ik met de kinderen het bureautje op. Het was even passen en meten, maar alles en iedereen paste er precies in. Dochter vond het wel wat spannend zo’n volgestouwde auto, maar K3 deed de lucht snel opklaren.

Tegen de tijd dat we thuis waren (rond vijf uur) stortten de kinderen in, maar het lukte zowaar ook nog om het ding in elkaar te zetten terwijl zij onder een dekentje televisie keken. Nu de man in zijn drukke periode zit is het soms even puzzelen voor de juiste aanpak, maar met wat kunst en vliegwerk komen we er altijd wel uit.

Zoon is in ieder geval helemaal verguld met zijn bureautje. En ik ben blij dat we voor een klein bedrag zo’n leuk en netjes bureautje hebben gevonden. Nu alleen nog een fijne bureaustoel en een bureaulegger en dan zijn we weer even compleet.

 

 

 

 

Share
2 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.