Op de fiets!

Het was even een gepuzzel met de montage van het kinderzitje en alle andere dingen, maar het is allemaal gelukt. We kunnen fietsen! Die montage was nog best lastig. Youtube is leuk, maar het was soms net niet goed te zien hoe iets precies gemonteerd werd. Wat enig geklungel opleverde. Dát samen met twee kinderen die 3 minuten na aanvang van de montage al helemaal dol met fietshelm naast de fiets klaarstonden was wel even wat gedoe LOL!

De fietstijd naar school blijkt mee te vallen. Zonder zoon fiets ik het in 15 minuutjes (zonder wind ;-)). Mét zoon doen we er wat langer over, want die fietst niet zo snel op zijn veel kleinere fiets zonder versnellingen. Met het fietsen kwamen er allerlei herinneringen boven aan allerlei fiets-herinneringen. Ik kocht ‘pas’ achterin de twintig mijn eerste auto en deed daarvoor alles op de fiets. Boodschappen, woon-werkverkeer, uitjes, vakanties… alles ging op de fiets. Eerlijk gezegd kijk ik er naar uit om meer te gaan fietsen met de kinderen. Ik heb het gemist!

Beiden vonden het fietsen gelukkig leuk en de mist trok net op tijd iets op. Dochter viel bijna in slaap achterop de fiets en zoon vond het ondanks dat hij lastig een ritme kon houden, ook fijn.

Ik ben nog aan het denken of ik vaker wil fietsen. Een deel van de route gaat over een 60 km weg waar veel harder gereden wordt en dat vind ik ’s morgens in het donker met twee kinderen te spannend. Deze keer had ik eerder op de dag wel de auto, waardoor ik zoon naar school kon brengen met de fiets achterin. Alleen het ophalen van school deden we met de fiets. Dat is goed te doen.

Al met al is het voorlopig een goede manier om de aanschaf van een tweede auto nog even uit te stellen naar een rustiger moment  – en het scheelde sowieso een ritje met de auto.

Heb jij een tweede auto?

 

...
Share

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.