Op vakantie in een Tiny house

We gingen op vakantie en… kwamen in een heus Tiny house terecht! Zo leuk om het concept eens uit te proberen, zonder het daadwerkelijk eerst zelf te hoeven bouwen ;-).

Nu ik erover nadenk zaten we trouwens al eerder tijdens vakanties in kleine huisjes (een stacaravan – hartje winter – en een heel lief klein huisje in Nieuwer ter AA – bij Utrecht). Dit is echter de eerste keer dat we in een klein huisje zitten met twee kinderen.

Niet ons landal huisje, maar is deze niet over de top schattig?! Hij heeft zelfs een veranda!

Het is goed te doen kan ik melden. Dat is mét heerlijk nazomerweer en kinderen die sowieso graag naar buiten gaan. Het huisje is op zich fijn minimalistisch, zoals al die vakantiehuisjes. Alleen zijn er helaas wat gemiste kansen.

Die gemiste kansen hebben eigenlijk niets te maken met het aantal vierkante meters, wel met een tekort aan opbergruimte (waar wel ruimte voor is) en een rare verdeling van de ruimtes.

Zo is er geen kastruimte in de badkamer, waar ook iets mist om handdoeken aan uit te hangen. Er zijn wel haakjes voor handdoeken (2 stuks, geen idee waar die andere twee mensen hun handdoek moeten laten), maar op die manier drogen ze niet. En de tandpasta kun je wel op het plankje bij de wastafel zetten, maar bij ons gaan de kinderen er dan mee aan de haal. En daar zullen we toch de enigen niet mee zijn?

Verder is er een ouderslaapkamer met een groot tweepersoonsbed, waar je met je rug tegen de muur net langs kunt schuifelen als je degene bent die aan de raamkant slaapt. En dan ben ik goed ter been en smal van uitvoering… De kinderkamer die ernaast ligt heeft dan opeens weer een zee aan ruimte over in de lengte. Oftewel: die muur had makkelijk 30 cm verder de kinderkamer in geplaatst kunnen worden. Op die manier zou je zowaar gewoon langs dat bed kunnen lopen. Daar zou de schoonmaakploeg ook heel blij mee zijn geweest denk ik…

Het woonkamermeubilair bestaat uit een bank, twee stoelen, een open haard, een klein, open tv-meubel en een hoge statafel die een hele muur beslaat. Alleen in het tv-kastje en op de statafel kun je spullen kwijt, Waarbij het merendeel van het oppervlak van de statafel is gevuld met een stereo installatie en een map van het park. Al met al is er bijna geen plek om spullen (speelgoed, knutselspullen, map van het park, Ipad, oplaadkabeltjes, leesboeken, kleurpotloden en dergelijke) netjes (uit het zicht) op te bergen. En dat terwijl het een huisje voor 4 personen is en er toch geregeld vier personen met de bijbehorende spullen in zullen zitten.

Nou klinkt het misschien alsof we hier helemaal niet fijn zitten – wat absoluut niet zo is. Het huisje is mooi ingericht, het park is fantastisch (echt) en we genieten volop. Het gebrek aan kastruimte en de knullige indeling vallen daardoor juist extra uit de toon. Het is gewoon een gemiste kans.

Zal ik nou wel, of zal ik nou niet er wat van zeggen…?

Share
3 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.