Opgeruimd!

Hoewel ik mijn handen best vol heb aan de kinderen, ben ik hier flink aan het opruimen. Marie Kondo is er niks bij als dit doorzet 🙂 . Kast voor kast, kapstok en plank – alles neem ik stukje bij beetje onder handen. En alles wat geen duidelijke functie heeft en waar niemand meer mee speelt gaat weg. Zelfs het boek van Marie Kondo verkocht ik inmiddels via Marktplaats.

Zo’n sfeertje wil ik wel. Leeg, met voldoende tapijt, kussens en kleedjes om comfortabel te zijn.

Met opruimen is het net als met het pellen van een ui. Het is net alsof je laag voor laag af pelt. En na iedere laag komt er weer een nieuwe laag. Opeens kunnen er dingen weg, waarvan ik nooit bedacht dat ze weg kónden. Een minimalistisch huishouden is het nog niet (de garage in ieder geval niet…), maar met dit gestage afpellen van rommel – lagen gaan we hopelijk een eind in de richting komen.

Want ja ik wil een leger, meer minimalistisch huis met weinig spullen. Simpelweg omdat het zo stom is om je kasten te vullen met dingen die je niet gebruikt. En omdat ik eigenlijk best een hekel heb aan het huishouden. Of beter gezegd: ik ga liever wandelen / zwemmen / verven / naar de speeltuin / stoeien / lezen  of wat dan ook. En dus is minder meer.

En dus kocht ik geen gootsteenontstopper (zo’n zuignap ding), maar leende ik er eentje van m’n ouders. Deze week ging hij weer terug naar zijn eigen huis. En mijn bad loopt weer goed door. Nu alleen oppassen dat het huis niet weer vol raakt rondom Sinterklaas en kerst.

...
Share
4 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.