Opgesloten

Vandaag was ik alvast wat spullen aan het inpakken en dochter keutelde gezellig mee. Alle gevulde tassen gingen fijn in de enige ‘afgesloten’ kamer. Oftewel, de ongebruikte slaapkamer waar wij de deurklinken afhaalden. Alle breekbare spullen en siertafeltjes van het huis staan er inmiddels. 

Dus stak ik een halve deurklink in de deur en ging de kamer in met dochter en 2 tassen.

Waarna dochter dus maar even gauw de deur dicht duwde…. 

Nou ben ik redelijk inventief, maar ik kwam er echt niet uit en de man was boodschappen doen met zoon. Alle deuren waren afgesloten (want peuter loopt soms weg) en de man had geen sleutel bij.

En daar zat ik 20 minuten met peuterdochter in een kleine, propvolle warme kamer met allemaal breekbare waren zonder telefoon, deurklink en sleutels. Ik ruimde er alvast maar de kasten op en zong liedjes met dochter. 

Gelukkig kwam toen de rest van het gezin thuis. De man klom naar binnen, hielp ons uit het raam, naar de twee meter lager gelegen grond en frutte in een krap uurtje de binnendeur open.

En zo beleven we toch weer wat zonder huis en tuin te verlaten 😉
Dochter sloot ons trouwens ook al eens buiten door de achterdeur (met draai-kiepsysteem), hermetisch achter ons dicht te doen.
Gelukkig maakte ze hem later ook weer open. 

Ik geloof dat ik  voordeursleutel en deurklink maar aan m’n jurk ga knopen of zo…. 

Werd jij wel eens buitengesloten / opgesloten door je kind?

Share
4 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.