Opruimen als in een Tiny House

Ik kwam terug van vakantie en vond het hier weer eens te vol en te rommelig. Tegelijkertijd ben ik een serie aan het kijken op Netflix: ‘Tiny house Nation’ (dat is een Amerikaanse serie waarin stellen / gezinnen in een Tiny House gaan wonen. Een tv-klus-duo maakt wat meubels op maat en filmt het proces en eindresultaat – erg leuk!) en ik besloot om bij deze ontrommel-actie eens net te doen alsof we een Tiny House hebben.

Deze week begon ik in de woonkamer. Iedere dag pakte ik een vak aan van onze grote Bonde kast. En ik ruimde op met grote stappen.

Natuurlijk zonder voor-foto’s, maar neem maar van me aan dat het erg rommelig was in de kasten die ik onder handen nam. Ik ben namelijk ‘hoofd orde’ – terwijl ik van oorsprong net zo chaotisch ben als de rest. En dat is best lastig.

Knutselkast in duidelijke ‘na’-staat

Dit zijn m’n kasten. Zijn ze niet fijn leeg? Met name de knutselkast was een inferno. M’n strategie deze keer was dat ik alles heb weg gegooid wat me irriteert en waarvan ik het teveel gedoe vind dat ze ermee knutselen (kraaltjes, glitterlijm, glitter, krijtjes, schmink en plakkaatverf). Pedagogisch gezien misschien hartstikke fout, maar IK ben degene die al die rotzooi steeds op mag ruimen. En met alle ballen die ik in de lucht houdt, is het zonder plakkaatverf en glitter (wat trouwens een fantastische combinatie is) regelmatig al een kunst om alles op een enigszins leuke manier te laten draaien.

Daarbij: kleuren is ook leuk en knutselen kan ook met papier en lijm. Of met klei, oogjes en takjes uit de tuin. Whatever. Eerst meer rust voor mij en dan kijken we wel weer of de plakkaatverf terug mag komen. Aan de andere kant: zelf nooit plakkaatverf thuis gehad en nooit gemist. Waterverf is ook leuk en geeft zeker de helft minder zooi.

Spellenkast

Ook de andere kasten ruimde ik rigoreus op. Het afgelopen jaar niet gebruikt? Nog een aantal duplicaten aanwezig? WEG ermee! De puzzels waarvan ik vind dat ook zoon ermee zouden moeten spelen, maar wat hij in de praktijk nooit doet – WEG ermee. Zo ook alle andere spelletjes, die in theorie heel leuk zijn, maar die in de praktijk in de kast blijven liggen.

Kast met alle kantoorartikelen

En zie! Er is veel minder! En wat er is kan makkelijker opgeruimd worden. Mogelijk kan er nog meer weg, met kinderen moeten dit soort dingen sowieso regelmatig even nagelopen worden denk ik.

Welke knutselspullen komen er bij jou niet in? En welke juist wel?

...
Share
One Comment

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.