Overdag warm eten: hoe gaat het ermee?

Sinds onze adoptiereis eten we tussen de middag warm. Zelfs met de start van school lukt het tot nu toe om dit aan te houden. Eerlijk gezegd vind ik het best fijn om tussen de middag warm te eten. Al het werk vind ’s morgens plaats en ’s middags ben ik vrij om met de kinderen wat te gaan doen (na schooltijd). Zo hebben we van 15.00 uur tot 17.55 uur tijd om leuke dingen te doen (of eerder, als de school eerder uit is, zoals op woensdag).

Heerlijke wortelrisotto

Ik bedacht de volgende handvatten voor het warm eten tussen de middag, maar eigenlijk gelden die (in enigszins aangepaste vorm) ook als je ’s avonds warm eet. 

  • Geen uitprobeersels op schooldagen! Ik maak makkelijke recepten die ik ken.
  • Op tijd starten
  • Ik zorg meestal dat het eten klaar is voordat ik zoon tussen de middag ophaal. De tafel dek ik voordat ik vertrek, met pannen en alles op tafel. Zo kunnen we bij thuiskomst direct eten.
  • Voordat ik zoon ophaal ruim ik de keuken op en haal een doekje over kookplaat en aanrecht. Zo is het afruimen na de maaltijd zo gedaan.
  • Ik hou een portie apart voor diegenen die ’s avonds pas warm eten.

Dit recept voor wortelrisotto vindt ik een echte aanrader. Makkelijk, betaalbaar en weinig werk. Het recept is met zalm, maar dat kun je net zo makkelijk weglaten (of vervangen door gebakken spekjes).  Ook dan is de risotto erg lekker. 

Wat is jouw favoriete recept als het snel klaar en toch lekker en betaalbaar moet zijn?

...
Share
5 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.