Plasticvrij uit de supermarkt?

Nu we inmiddels een week zoveel mogelijk plasticvrij boodschappen doen komt er al merkbaar minder plastic in de plastic afvalzak. Er is ook minder te snoepen in huis – wat ik voor ’s avonds nogal een minpunt vind, maar daarvoor moet je niet bij de supermarkt zijn als je plasticvrij inkopen wilt doen.

De supermarkt is wel fijn voor een aantal basics. Omdat dit vooral houdbare dingen zijn besloot ik om die gelijk groot in te kopen – dan hoeven we niet wekelijks de supermarkt in (altijd fijn). Helaas ook nu weer een paar dingen in plastic: glutenvrije havermout, glutenvrije pasta en wederom het toiletpapier. De Edammer kaas liet ik deze keer fijn in de supermarkt, want die vonden we allemaal te zout en te smakeloos. Melk-kartonnen, passata in kartonnen en boterkuipjes lieten we ook in de supermarkt.

Als tegenwicht tegen het doorslaan kocht ik een zak chips en een reep chocolade. Verder een berg pasta, havermout (de gewone zit wel in papier) en een paar flessen tomatenpassata.

Daarna zat ik me even af te vragen hoe mensen dat vroeger dan deden met pasta en tomatenpassata. Waarbij ik me onmiddellijk realiseerde dat men vroeger gewoon at wat er in dat jaargetijde was / wat er bewaard was van de zomer. En pasta… dat aten ze vroeger vooral in Italie. We vinden pasta echter allemaal erg lekker en alleen de glutenvrije variant zit in plastic. Voor nu heb ik het dus gewoon nog maar even gekocht. Glutenvrije havermout kan in het groot worden ingekocht (in een papieren zak) en misschien doen we dat ook nog wel. Wordt vervolgd.

De aankopen bij de AH:

Havermout glutenvrij (4 pakken): 8,20
Pasta glutenvrij (3 pakken): 3,99
Havermout (8 pakken): 3,68
Tomatenpassata (5 flessen): 7,95
Macaroni (4 pakken): 2,84
1 grote reep chocolade: 1,53
Toiletpapier (16 rollen): 4,29
Biertjes voor de man (3 x lekker bier + statiegeld): 7,07
Zak chips (1): 1,38
Totaal: 40,93

Hier komen nog groenten, melk en kaas bij, dus ons weekbudget van 57 euro gaan we niet halen. Aan de andere kant zijn deze aankopen bedoeld om nog 3-4 weken mee te gaan (als ik niet te optimistisch ben over het toiletpapier…).

Hoewel we nog steeds voedingswaren in voorraad hebben die in plastic zitten, vult de plastic zakkenzak zich toch een stuk langzamer dan eerst.

 

 

...
Share
8 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.