Recept Joodse cheesecake

Sommige taartrecepten zijn gewoon zo goed dat je ze kunt blijven maken. Zo┬áook deze Joodse cheesecake. Cheesecake heb ik echt moeten leren eten. De eerste paar keer dat ik het proefde vond ik er eerlijk gezegd geen bal aan. Ik vond het een raar smakende taart. En waar was de chocolade? ­čśë Inmiddels ben ik helemaal om. Sterker nog: voor cheesecake mag je me wakker maken! Maar dan wel graag de cheesecake volgens bovengenoemd recept.

Cheesecake van kwark (eigen foto)

Ik maak hem namelijk met kwark in plaats van met roomkaas. De taart wordt hierdoor een stuk minder zwaar. Ook de smaak vind ik persoonlijk beter als de taart met kwark wordt gemaakt. Deze is dan wat zachter.

Voor iedereen die nog onbekend is met cheesecake:

Wat is cheesecake?

Cheesecake is een taart gemaakt met (onder andere) kwark en / of roomkaas. Daarmee lijkt deze taart een beetje op de Monchou-taart, met het grote verschil dat je een cheesecake bakt. De bodem bestaat uit koekkruimels (verschillende varianten mogelijk) of uit een blind gebakken bodem (meer werk, maar hier wel favoriet).

Deze taart komt oorspronkelijk uit New York, maar heeft zich razendsnel over de europa verspreid. Sinds een paar jaar kun je hem ook in Nederland op veel plaatsen krijgen. Tegenwoordig zijn er vele varianten. De oorspronkelijke cheesecake is echter sober en bestaat uit een bodem met daarop een massa van ei, suiker en roomkaas of kwark. Ik geef persoonlijk de voorkeur aan de sobere variant zonder opsmuk, met kwark. 

Heb jij wel eens cheesecake gegeten?
En…. wat vond je ervan?

...
Share
4 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.