Recept voor zelfgemaakte tonijnsalade

Tonijnsalade is iets wat je supersnel zelf kunt maken. Het kost je minder dan als je het kant en klaar koopt en je krijgt daarvoor meer dan er standaard in zo’n bakje zit.

Ik maakte deze keer een budgetvariant met een restje gekookte aardappel. Zelf vind ik deze variantĀ erg lekker. Het maakt de smaak van de tonijn iets minder aanwezig en het grotere volume is een goed excuus om je boterham extra dik te beleggen šŸ˜‰

Zelfgemaakte tonijnsalade: heerlijk op een geroosterde boterham

De hoeveelheden zijn uit de losse pols. Voel je vooral vrij om van iets meer of minder toe te voegen.

Ingrediƫnten voor tonijnsalade:

  • Een restje gekookte aardappels (gewoon… wat je hebt. Iets tussen een halve aardappel en 2-3 aardappels in).
  • Wat augurk, fijngesneden (Ć©Ć©n tot drie stuks. Ook afhankelijk grootte en voorkeur)
  • Wat zilveruitjes, enigszins fijngesneden (Ć©Ć©n – drie eetlepels)
  • ƉƩn blikje tonijn, uitgelekt.
  • ƉƩn flinke eetlepel mayonaise
  • Eventueel Ć©Ć©n kind om de boel te helpen snijden en prakken.

Hoe maak je tonijnsalade:

  1. Doe de aardappels in een kom en prak ze fijn.
  2. Voeg de rest van de ingrediƫnten toe.
  3. Hussel de boel door elkaar.
  4. Proef en voeg zo nodig nog iets toe qua augurk, ui of mayonaise.
  5. Smeer het dik op een (geroosterde) boterham en geniet!
Share
2 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.