Restjes havermoutpap

Met het gevaar dat ik volgens sommigen in het hoekje bizarre vrekkigheid kom, toch maar een stukje over het verwerken van restjes havermoutpap (haak gerust af: morgen schrijf ik weer over wat anders – alles gaat bij mij in vlagen, zo ook dit soort dingen ;-))

Het zit zo: we eten hier iedere ochtend havermoutpap. Elke ochtend maak ik een vaste hoeveelheid. Meestal gaat dit op, maar soms blijft er wat over. Tot nu toe gooide ik dit weg. Omdat dit steeds meer tegen ging staan besloot ik om een recept te zoeken voor restjes havermoutpap. Minder havermoutpap maken is namelijk geen optie – eten is bij onze kinderen vanuit hun adoptie achtergrond toch wel een dingetje en te weinig eten moet er echt niet zijn. En koude havermoutpap… nee. Eten moet hier vooral lekker zijn.

En dus bakte ik eerst eens havermoutkoekjes (men neme een rest havermout – van dit recept – waar je wat maismeel, zonnebloempitten, bakpoeder, 1 ei en wat appelstroop doorheen roert – hé… ik heb nergens gezegd dat het een besparing was ;-). Dan in platte dotjes op een ingevette ovenplaat en bakken tot het lichtbruin is). De structuur vond ik wat raar (de binnenkant blijft wat zacht en ook de buitenkant wordt niet echt knapperig) en als koekjes vond ik ze maar zo-zo, maar ze hadden wel iets waardoor je steeds een volgende pakte. De kinderen vonden ze fantastisch en smeekten om meer…

Vandaag gooide ik de rest havermout door het brooddeeg heen (ons standaard recept voor brood uit de broodbakmachine: 500 gram volkoren meel, 1/2 theelepel gist, 1/3 theelepel zout en 300 gram water), waar ik vervolgens nog wat extra meel aan toe moest voegen. Het werd een prachtig broodje. Zo mooi was het nog nooit gerezen. Dat is dus ook een fijne optie.

Andere smakelijke alternatieven hoor ik graag.

Wat vind jij lastige restjes om op te maken?

Share
One Comment

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.