Serie of film?

De laatste jaren kijk ik eigenlijk voornamelijk series, hoewel ik films eigenlijk ook erg leuk vindt. Het grootste nadeel van films werkt echter ernstig tegen: ze duren me te lang. Tegen de tijd dat ik de kinderen slapen en ik eindelijk naar beneden kan heb ik nog 1,5 – 2 uur voor mezelf. Een film van 1,5 uur maakt die tijd in één keer op en dat vind ik zonde van de tijd. Liever kijk ik dan een kortere serie om daarvoor en / of daarna nog tijd over te houden voor andere dingen. Eigenlijk hebben films en series allebei voordelen / sterke punten, maar de tijdsduur is voor mij meestal doorslaggevend bij het maken van een keuze.

 

De voordelen van series vind ik:

  • Ze duren (per aflevering) korter dan een film (30-45 minuten), zodat niet heel je avond weg is als je even tv wilt kijken.
  • Als je eenmaal een leuke serie hebt, dan hoef je een poos niet op zoek naar iets leuks om te kijken. Je hebt immers je serie.
  • Doordat series meerdere seizoenen lopen leer je de hoofdpersonen wat beter kennen. Er is ruimte voor verdieping.

Het voordeel van films vind ik:

  • Films hebben een duidelijk kop en een staart, waar series soms maar ergens stoppen zonder vervolg (wat bijzonder irritant is).
  • Sommige series boeten in de loop van de tijd in op kwaliteit. Dan worden ze óf saai (want steeds hetzelfde), óf de gebeurtenissen worden steeds heftiger – wat op een bepaalde manier ook saai is.
  • Waar films prachtige, indrukwekkende verhalen kunnen zijn, heb je bij series vaak een wat slingerend verhaal met meerdere verhaallijnen die zich maar uit blijven smeren.

De film ‘Baby Boom’ die ik laatst zag vond ik echter wel erg leuk. Naar aanleiding van jullie tips (Local Hero, Working Girl en Flash Dance) ben ik daarom op zoek gegaan naar leuke films uit de jaren 80. De genoemde films staan jammer genoeg niet op Netflix, maar er kwamen wel wat andere titels voorbij uit die tijd. Binnenkort plan ik dus maar eens een filmavondje voor mezelf in)

Ik twijfel of ik de films in twee delen zal kijken of niet. Het haalt je zo uit de film als je ‘m in twee delen kijkt.

Wat kijk jij liever? Series of films? En waarom?
Is dat ook wat je in de praktijk het meeste kijkt?

...
Share
One Comment

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.