Smeersels voor op brood zelf maken

Al dat budgetteren in combinatie met een Netflix aflevering over welvaartsziekten (met als ‘de’ oplossing: een plantbased dieet) bracht me op het idee om zelf broodbeleg te maken.

Ik maakte een wortelspread (klikkerdeklik voor het recept) en verbaasde me over de heerlijke smaak en het gemak waarmee je zoiets maakt. Het is natuurlijk wel wat werk, maar maak ‘m als je toch al iets aan het koken bent met wortels, maak een dubbele hoeveelheid, vries 2/3 in en dan heb je met weinig werk veel waar voor je geld.

De wortelspread vond hier gretig aftrek. Bijkomend voordeel is, dat de spread gluten- en lactosevrij is. Ik maakte ook een linzenspread, maar die was lang niet zo lekker als de wortelspread. Daar experimenteer ik dus nog even mee door. Ondertussen kocht ik ook nog een aantal avocado’s en stond er vaker salade op tafel bij de lunch.

Doordat er meer opties zijn dan alleen ‘kaas, vlees of zoet’ merk ik dat daar minder van wordt gegeten. De avocado’s, wortelspread en salade vinden gretig aftrek aan tafel. En dat is mooi, want hoewel ik ons niet zuiver plantaardig zie eten, denk ik dat het een gezonde verandering is om ook bij de lunch groenten te eten.

Recepten voor een lekkere zelfgemaakte spread zijn welkom!

wat eet jij op je brood?

Share
8 Comments

Laat een reactie achter op Mama Tinus Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.