Snel en gezond eten uit de vriezer

Soms wil je gewoon snel, makkelijk én gezond eten. Ik vond de oplossing in zelfgemaakte vriezermaaltijden die bestaan uit rauwe (dus ongekookte) ingrediënten. Dit zijn ziplockzakjes (ik heb echt geen aandelen in die dingen…) die je vult met gesneden rauwe groenten, kruiden, vlees en andere ingrediënten. Dit geheel vries je in – om zo’n zakje weer tevoorschijn te toveren als je heel snel en makkelijk een maaltijd op tafel wilt zetten.

Zoiets, maar dan thuis.

Op he toment dat je het nodig hebt gooi je de inhoud van het zakje zo hóp in een hete koekenpan. Een rest rijst of wat gekookte mie erbij en je zit in 15 minuten aan tafel – zonder dat je allerlei noest snij- of schilwerk hoeft te verrichten. Dat heb je namelijk allemaal een andere keer al gedaan, toen je daar wel tijd voor had. Het is wat handiger als je de boel ’s morgens alvast uit de vriezer haalt – maar geen noodzaak.

Ik vind deze maaltijden ideaal voor die momenten dat de maaltijd snel op tafel moet staan en voor die dagen dat we hier ziekenboegje spelen.
Hier staan twee recepten voor vriezermaaltijden, mocht je inspiratie willen.

Helaas heb ik zelf de laatste keer geen vriezermaaltijden bij gemaakt. En dus grijp ik nu mis terwijl ik ziek ben. Zodra ik weer fit ben ga ik dus maar weer een voorraadje aanleggen.

Wat is jouw noodplan voor het eten als je druk of ziek bent?

 

Share
3 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.