Snelle recepten

Met alle drukte, ziekte en het gaan en weer thuiskomen van de man besloot ik om vandaag maar eens makkelijk te doen met eten. In plaats van een warme maaltijd maakte de man tosti’s in zijn nieuwe panini-apparaat (qua consuminderen / besparen / less waste absoluut geen verantwoorde aanschaf, maar wel een schot in de roos voor de man zijn verjaardag 😉  – oh ja: hij was 40 euro bij de Lidl, dus het viel mee).

 

Om toch de illusie van gezond te hebben maakte ik vooraf een snelle en simpele paprika – tomatensoep. Een herhaalrecept volgens mijn tafelgenoten.

Verder kreeg ik van Appie een fles spuitslagroom in plaats van het bestelde houdbare kartonnetjes room. Aangezien ik de room gewoonlijk gebruik om mee te koken en ik spuitslagroom niet echt / echt niet lekker vind wist ik even niet wat ik ermee moest. Maar om nu met mijn hoestende hoofd en twee kinderen 8 km heen (en terug) naar de Appie te rijden om dat ding om te wisselen… Mmmm… nee.

Toen kwam er vandaag een gouden inval: pak een schaaltje, doe hierin een dot kwark (of yoghurt, kan ook), wat jam, stukjes banaan en spuit daar een flinke toef slagroom op. Als je de boel door elkaar roert krijg je een waanzinnig romige kwark. We aten het als toetje bij de soep en panini. De inval kreeg veel goedkeuring aan tafel. Het is absoluut een herhaalrecept. Ik zou er nog expres bussen spuitslagroom voor gaan kopen… 🙂

Foto: Stockfoto
Share
2 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.